Amenajarea casei

# draperii dormitor #amenajare dormitor #amenajare casa #draperii #dormitor

Draperiile, modul perfect pentru a scoate dormitorul din anonimat

Dintre toate camerele unei locuinte, dormitorul are poate cea mai mare nevoie de draperii. Acestea reusesc sa ofere un aer intim si relaxant intr-o zona a casei care poate fi caracterizata drept una personala si in care trebuie sa te odihnesti cat mai bine. Draperiile pot avea stiluri, forme si culori diferite, motiv pentru care iata cum iti poti scoate dormitorul din anonimat cu ajutorul acestora.

1. Draperii de la podea la tavan

Astfel de draperii, care ocupa intreaga inaltime a camerei, au un stil aparte si reusesc sa ofere o anumita eleganta dormitorului tau. Acestea sunt cu atat mai potrivite daca te bucuri de fereste inalte.

De asemenea, draperiile montate de la podea si pana in tavan reusesc sa creeze impresia unui spatiu mai generos al camerei tale. Poti alege draperii din materiale usoare si fine si in culori neutre pentru a mentine senzatia unei incaperi odihnitoare.

2. Draperii luminoase si vesele

Pentru un dormitor amenajat intr-un mod vesel, cu multe flori, tablouri colorate si lenjerie de pat cu diverse imprimeuri, alegerea unor draperii in acelasi stil poate fi cea mai buna varianta.

Opteaza pentru draperii albe, in forme mai speciale si cu diverse modele sau dungi finute, care sa continue farmecul dormitorului tau. In acest mod, cu siguranta camera ta va fi refugiul perfect de fiecare data cand vei vrea sa iti reincarci bateriile.

3. Draperii pentru ferestre mici

Atunci cand ferestrele de la dormitor nu sunt atat de inalte pe cat ti-ai dori si au dimensiuni modeste, draperiile te pot ajuta sa maschezi acest aspect. Cea mai buna alegere o reprezinta draperiile care depasesc ferestrele destul de mult, atat in partea de sus, cat si in partea de jos.

In plus, poti monta draperiile la o distanta mai mare de fereastra pentru ca atunci cand acestea sunt complet trase in lateral, sa creeze impresia unor ferestre mai mari.

4. Draperii ca un decor al peretilor

In cazul in care dormitorul tau este amenajat intr-un stil extrem de elegant, alegerea draperiilor trebuie sa fie una pe masura. Materialul din care acestea sunt confectionate, culoare si modul de montare trebuie sa fie gandite pana la cele mai mici detalii.

Orienteaza-te catre draperii din materiale mai rigide si masive. Le poti combina cu o perdea mai subtire, dintr-un material fin si mat.

5. Draperii in culori neobisnuite

Negrul reprezinta o varianta rar intalnita atunci cand trebuie sa alegi culoarea draperiilor pentru dormitor. In mod normal, negrul ar putea intuneca destul de mult spatiul din incapere, insa depinde foarte mult de modul in care aceasta este amenajata.

Daca ai un dormitor cu un design minimalist, cu pereti in nuante de alb sau cenusiu deschis si cu doar cateva pete de culoare, poti opta cu incredere pentru draperii negre.

6. Draperii intr-o culoare dominanta

Alegerea unor draperii intr-o culoare dominanta din dormitor reprezinta o idee indrazneata, dar deosebita in acelasi timp. In cazul in care in dormitorul tau exista o nuanta majoritara puternica combinata cu nuante calde precum crem sau alb, poti alege culoarea draperiilor astfel incat sa scoti in evidenta acea nuanta dominanta care iti place atat de mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea