Amenajarea casei

#draperii diego #tipuri perdea #draperii moderne #drapele si draperii #magazine diego #draperie #perdea

Draperia si perdeaua potrivita schimba fata unei locuinte

Un set nou de perdele sau de draperii ii ofera rapid unei incaperi un aer proaspat, sic. Sunt accesorii care pot schimba intreg aspectul unui spatiu, daca sunt utilizate potrivit.

Ai vazut ce diferenta uriasa este intre a avea o fereastra descoperita si a avea o fereastra „imbracata” cu o simpla perdea? Incaperea pare mai plina, mai ordonata, mai curata. Acesta este rolul perdelelor si al draperiilor. Sa completeze armonios designul unei incaperi.

Am stat de vorba cu expertul Acasa.ro Mihaela Pavelescu si am obtinut cateva sfaturi cu privire la alegerea drepariei si a perdelelor potrivite. Iata de ce trebuie sa tii cont:

Lungimea

Atat camerele mici, cat si cele mari „merita” o draperie. Practic, acest accesoriu le va impodobi si va completa spatiul din camera. Trebuie sa tii insa cont de dimensiunile incaperii. Astfel, in cazul in care camera nu este foarte inalta, va trebui sa creezi o iluzie optica menita sa dea impresia de spatiu pe inaltime. Acest lucru il poti face cu ajutorul unor draperii lungi, care sa coboare pana jos.

Daca incaperea nu este foarte spatioasa va trebui sa mizezi pe perdele si draperii scurte, care sa lase la vedere mare parte din perete. Evident, atunci cand alegi lungimea unei draperii sau a unei perdele trebuie sa tii cont si de obstacolele pe care aceasta le intalneste langa fereastra, cum ar fi o comoda sau un calorifer.

Culoarea

Pentru a nu risca sa gresesti atunci cand alegi o perdea sau o draperie, opteaza pentru tonuri neutre. Acestea se adapteaza mult mai usor nuantelor pe care le au mobila, parchetul si peretii. Pentru camerele mici e bine sa optezi pentru culori deschise, care sa creeze impresia de spatiu mai mare.

Pentru camerele mari, largi, poti opta si pentru nuante inchise la culoare sau pentru tonuri puternice ori chiar pentru imprimeuri mai indraznete.

Materialul

Extrem de important este materialul perdelelor si al draperiilor. Acesta trebuie sa se potriveasca ambientului creat, sa urmeze aceeasi linie. Pentru dormitor, sunt recomandate materialele fine, moi, din bumbac.

In living, sunt de preferat perdelele vaporoase, din voal sau organza, si eventual draperii black out, cele care nu permit transferul de lumina, creand o ambianta extrem de intima.

Pentru bucatarie sunt recomandate de catre specialisti perdelele vitraj, cele care se monteaza de la jumatatea ferestrei si permit patrunderea luminii in cantitati optime.

In cazul in care ai decis sa inlocuiesti vechile draperii si perdele cu unele noi sau abia acum iti amenajezi locuinta da o fuga intr-unul dintre magazinele Diego sau consulta ofertele de pe site-ul diego-romania.ro. Din cele peste 300 de modele de draperii si perdele este absolut imposibil sa nu o gasesti pe cea potrivita.

Nu stii la ce sa te opresti? Specialistii Diego iti stau la dispozitie pentru a te ajuta sa faci alegerea optima. Mai mult decat atat, perdelele cumparate in magazin se surfileaza gratuit, astfel incat sa nu mai fii nevoit sa mai umbli cu ele pe la ateliere de croitorie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului