Amenajarea casei

# dormitor feng shui #amenajare dormitor #design interior #feng shui

Dormitor Feng Shui! 7 pasi pentru a-l amenaja corect

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa. Cand iti doresti sa transformi acest spatiu intr-un loc in care domina linistea si calmul, ia in considerare cateva reguli Feng Shui care te ajuta sa amenajezi totul punand accent pe echilibru, organizare si ordine.

Creeaza o atmosfera linistitoare

Indiferent de stilul in care alegi sa iti decorezi dormitorul, obiectivul principal este acela de a crea o atmosfera cat mai linistitoare. Un dormitor care are un Feng Shui bun este cel in care te simti confortabil si in siguranta, este locul in care te simti cu adevarat „acasa“. Mediul influenteaza bunastarea, sanatatea, starea de bine.

Nu amplasa patul in linie cu usa

O regula esentiala in Feng Shui sustine ca patul nu ar trebui sa fie pozitionat in linie cu usa. Expertii Feng Shui spun ca atunci cand stai in pat, trebuie sa poti vedea usa, fara ca aceasta sa fie in linie directa cu patul.

Alege o tablie pentru pat solida

Alege o tablie de pat cat mai solida, fara modele decupate si asigura-te ca aceasta este lipita de pat. Tablia este cea care asigura legatura cu partenerul sau cu viitorul partener. Aceasta piesa din dormitor asigura stabilitatea intre partea feminina si cea masculina. Conform sfaturilor Feng Shui, este de preferat ca tablia sa fie din lemn.

Renunta la televizorul din dormitor

Multi nu pot sa renunte la televizor nici atunci cand merg sa se odihneasca, in dormitor. Cu toate acestea, televizorul se poate transforma intr-un adevarat “inamic” atunci cand este pus in dormitor. In cazul in care ai un somn agitat sau te chinuiesti mult sa adormi, dupa ce te-ai pus in pat, scoate televizorul din camera sau macar acopera-l cu ceva atunci cand te culci.

Alege cu atentie cateva plante

Sa fii inconjurat tot timpul de plante este o adevarata relaxare, asa ca ia in considerare idea de a le aduce chiar si in dormitor. Insa nu toate plantele respecta filosofia Feng Shui. Recomandat este sa folosesti doar acele plante verzi care au frunzele rotunjite. De exemplu, poti alege plante suculete care au frunzele in forma de inima, despre care se stie ca elimina mult oxigen in timpul noptii.

Foloseste asternuturi din materiale naturale

Lenjeria de pat din materiale naturale este cea mai buna optiune pemtru dormitorul amenajat dupa principiile Feng Shui. Asternuturile fabricate din fibre naturale pastreaza o energie buna in materiale, iar aceasta se va revarsa in incapere. In privinta culorilor, specialistii Feng Shui recomanda in special asternuturile albe, dar exista si exceptii. Daca iti doresti un partener, atunci alege lenjerie roz, iar atunci cand vrei mai multa pasiune in relatia ta, foloseste doar asternuturi rosii.

Ordinea este esentiala

Ai grija ca in dormitor sa fie intotdeauna ordine, in felul acesta respecti cea mai importanta regula Feng Shui. De asemenea, in dormitor, ai nevoie de spatii deschise, in special sub pat, pentru ca in felul acesta apare energia benefica si chi-ul perfect. In cazul in care locuiesti intr-o casa mica, pastreaza locul de sub pat doar pentru a depozita lucruri care au legatura cu somnul, cum ar fi paturile, asternuturi, perne. In niciun caz, nu pune sub pat incaltari, haine care nu iti mai vin sau obiecte vechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului