Amenajarea casei

#spatiu restrans #amenajare dormitor #mobilier dormitor #ordine dormitor

Dormitor: Cum decorezi un spatiu restrans

Locuiesti intr-o casa cu camere mici? Nu iti face probleme: amenajarea si decorarea isteata te pot ajuta sa creezi incaperi confortabile, fara a te simti claustrat de lipsa de spatiu. Descopera, in continuare, cum poti sa decorezi cu succes un dormitor de dimensiuni reduse!

1 Adauga un tablou colorat

O achizitie de efect, un tablou colorat, amplasat deasupra patului din dormitor, va atrage instant atentia asupra sa, creand un efect spectaculos. Pentru a obtine rezultatul scontat, este esential sa alegi un tablou cat mai mare, in culorile in care intentionezi sa decorezi intregul dormitor.

2 Alege corpurile potrivite de iluminat

Pentru a economisi spatiu intr-un dormitor mic, este important sa alegi corpurile potrivite de iluminat. Incepe cu o lustra, asortata stilului incaperii, pe care o poti completa cu alte corpuri de iluminat fixate in perete sau mobilier (de tipul aplicelor si al spoturilor).

Pe cat posibil, evita lampadarele si veiozele care iti ocupa spatiu pretios din suprafata dormitorului. In situatia in care iti este necesara lumina pentru citit, ai putea incerca o idee interesanta: un candelabru de perete sau un felinar, fixat in apropierea patului.

3 Adauga o masuta de laptop

Intr-un dormitor mic, in care spatiul nu iti permite sa adaugi un birou sau o masa de dimensiuni obisnuite, solutia consta in alegerea unei masute de laptop. Aceasta piesa de mobilier este foarte versatila, ocupa putin spatiu si se va dovedi foarte utila cand iti vei dori sa lucrezi direct din pat sau sa urmaresti un film inainte de culcare. In plus, atunci cand nu o folosesti, o poti plia cu usurinta si depozita sub pat.

O masuta de laptop cu adevarat folositoare este prevazuta si cu un spatiu de depozitare a laptopului. Cauta, asadar, un model prevazut cu un blat sub care se afla un spatiu numai bun pentru a-ti plasa dispozitivul.

4 Creeaza un punct focal cu un tablou plutitor

Daca deasupra patului ai asezat un tablou de dimensiuni generoase, unul din dimensiuni similare isi poate gasi locul si in alta zona a dormitorului, cu conditia sa fie suspendat. O decoratiune de acest tip va crea iluzia unui spatiu mai generos si va da un plus de originalitate incaperii.

5 Adauga un tapet cu model

De asemenea pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare, poti distrage atentia de la dimensiunile reduse ale dormitorului adaugand tapet cu model. Important este ca modelul sa fie identic pe toata suprafata tapetului, creand, astfel, simetrie. Mergi pe un tapet in culori neutre, care sa nu incarce vizual dormitorul (in special daca ai ales deja decoratiuni, cum sunt tablourile, in culori puternice).

6 Ascunde dezordinea

Cum un dormitor mic nu ofera mult spatiu de depozitare, dezordinea poate fi ascunsa istet in zone care, altfel, ar ramane nefolosite, cum ar fi zona de sub pat. In situatia in care ai un pat inalt, sub acesta poti insera o multime de cutii in care sa ascunzi lenjerie, stive de DVD-uri, pijamale si orice alte obiecte care iti sunt necesare in dormitor.

Sursa foto: bestroomfurnitures.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea