Amenajarea casei

#baldachin #amenajare casa #perne cu volan #candelabre din cristal #stil rococo

Dormitoare in stil rococo, eleganta luxului de secol XVIII chiar la tine in casa

Visezi la un dormitor luxos, de-a dreptul... regal? Stilul rococo este solutia! Piese de mobilier impunatoare, ornamente brodate cu foite de aur si argint, paturi cu baldachin sunt doar cateva elemente care definesc stilul. Si chiar daca au trecut trei secole de cand era in voga, si acum il poti folosi in cel mai modern stil posibil.

 

Patul cu baldachin



De departe, elementul central al unui dormitor in stil rococo este patul. El este punctul focal, opera de arta care atrage toata atentia. Baldachinul nu mai acopera tot patul, asa cum o facea in barocul timpuriu, ci este doar o consola din care pornesc draperiile, cu dantele si franjuri din matase.

Daca vrei sa iti decorezi camera in acest stil, e suficient sa folosesti doar doua trei elemente specifice, insa nu trebuie sa neglijezi si restul incaperii, care trebuie sa urmeze subtil o tema asemanatoare.

Minimizarea opulentei



Intrucat rococo este un stil opulent, poti reduce din somptuozitate folosind un mobilier care sa urmeze partial liniile acestui stil. Mai exact, poti renunta la baldachin, dar sa pastrezi totusi liniile curbate sau ornamentele aurite ale mobilierului. In felul acesta, incaperea va arata mai putin impunatoare si mai moderna.



Poti, in schimb, sa montezi oglinzi rococo, cele cu bordura brodata, sau fotolii impunatoare, cu picioare inalte si manere acoperite, astfel incat sa aduci in dormitor eleganta stilului rococo.

Frescele rococo



Frescele tip rococo sau tablourile de epoca pot adauga un plus de stil dormitorului tau. Designul se schimba radical atunci cand folosesti rame ovale, sculptate, cu detalii aurite. Vor da un aspect foarte pretios, rafinat incaperii.

Stucaturile



Daca esti fericitul posesor al unei locuinte cu camere inalte, atunci stilul se potriveste perfect. Amenajarile luxoase, fastuoase, arata mult mai bine intr-o incapere spatioasa. De aceea, poti folosi stucaturile ca ornamente pentru pereti. Dormitorul tau poate arata precum cel al Regelui Soare.

Sa nu uiti ca elemente de decor specifice secolului al 18-lea sunt si pernele cu volane sau candelabrele din cristal.

Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare