Sfaturi practice

#imbodobire ferestre #ferestre

Sfaturi pentru impodobirea ferestrelor de Craciun

Craciunul este sarbatoarea pentru care noi toti ne pregatim cu mult timp inainte. Dar, cel mai mult conteaza ”febra” Craciunului care se instaleaza cu cateva zile inainte de Ajun. Este momentul in care se face curat in casa, se cumpara brad, dar, cel mai important, este momentul in care casa este pregatita pentru intalnirea cu Mosul.

In ultimii ani, indiferent ca stau la case sau la bloc, oamenii se ocupa din plin pentru a-si amenja casa. Se monteaza ghirlande de lumini la usi si ferestre. 

Cateva idei practice si usor de realizat pentru a decora ferestrele

1. Perdea colorata din panglici si globuri

Din cateva panglici colorate si cateva globuri poti confectiona o perdea colorata, fixata de galerie. Asta inseamna, bineinteles, sa renunti la perdele pe perioada sarbatorilor sau pur si simplu sa le tragi din fata geamurilor, in laterale. Agata de un capat al fiecarei panglici cate un glob si leaga capatul opus de galerie. Repeta miscarea pana umpli galeria cu panglici multicolore. Pentru un efect in plus, asigura-te ca panglicile au lungimi diferite.

2. Decor din lumanari, beteala, figurine de ingerasi, spiridusi sau reni pentru pervazul ferestrei

O idee decorativa si frumoasa este crearea unui aranjament in tonul sarbatorilor chiar pe pervazul ferestrei. Poti face asta pentru pervazul din bucatarie sau din living, unde iti vei petrece cea mai mare parte a sarbatorilor, alaturi de cei dragi.

Creeaza un decor de Craciun din lumanari, beteala, figurine de ingerasi, spiridusi sau reni, acadele, crengute de brad si globuri. Pune-ti imaginatia la treaba!

3. Ghirlande si perdele luminoase

Monteaza pe fereastra ghirlande sau perdele luminoase. Aceasta este cea mai rapida metoda de infrumusetare si decorare a ferestrelor. Gasesti in magazine instalatii electrice special concepute pentru acest lucru, cu dimensiuni potrivite si cu sisteme de montare facile.

4. Fulgi de nea din hartie

Mai stii cum decupam fulgi de nea din hartie? Aminteste-ti ce distractiv era si cat ne bucuram sa-i vedem lipiti pe geamuri, chiar daca mama nu era mereu de acord, stiind ca o asteapta spalatul ferestrelor imediat dupa trecerea sarbatorilor de iarna.

Daca vrei un decor unic, confectioneaza cativa fulgi de nea, asa cum faceai in copilarie si aplica-i pe geamul ferestrei, dar acum ca esti adult o poti face mai cu stil, nu lipiti la intamplare. Poti sa-i aplici in forma circulara, liniar, dupa dimensiuni, de la mic la mare etc.

5. Mileuri de pe vremea buncii, ornamente pentru ferestre.

Mai ai prin casa mileuri crosetate, puse la pastrare, deoarece nu mai sunt in tendinte? E momentul sa le scoti de la naftalina si sa le folosesti pentru a-ti orna ferestrele de Craciun. Le poti aplica pe geam in forma unui brad, de pilda, si vei obtine un decor unic si deosebit.

6. Conuri de brad vopsite cu spray alb

Un aranjament simplu de tot poti obtine cu ajutorul catorva ghivece de mici dimensiuni, in care sa fixezi conuri de brad vopsite cu spray alb de zapada artificiala, astfel incat sa creezi senzatia ca in fiecare ghiveci e plantat cate un bradut.

Leaga ghivecele cu panglici colorate, de parca le-ai pregati pentru cadou si decorul e gata.

De asemenea, poti face acelasi lucru folosind margele colorate, la capetele carora sa fixezi globuri. De aceasta data, vei infasura cat mai artistic cu putinta siragurile de margele in jurul galeriei perdelei, iar apoi vei fixa globurile de capetele lor atarnate. Adauga un plus de farmec cu ajutorul catorva mici buchetele de brad, legate de margelele colorate.

7. Crengute de brad si conuri, decor perfect pentru ferestre

Pentru ca tot e iarna si pentru ca bradul este simbolul Craciunului, decoreaza-ti ferestrele cu crengute de brad si conuri. Confectioneaza o ghirlanda din crengi de brad, agata din loc in loc cate un con uscat si fixeaz-o deasupra sau in dreptul ferestrei.

Aspectul deosebit si mirosul de brad iti vor bucura simturile in perioada sarbatorilor.

In plus, poti infrumuseta si geamul din dormitor cu ajutorul unor coronite facute din crengute de brad. In acest fel, vei aduce spiritul sarbatorilor si in camera in care dormi.

8. Creanga de copac, beteala si decoratiuni din turta dulce

O simpla creanga de copac, putina beteala sclipitoare si cateva decoratiuni din turta dulce. Iata cum poti confectiona un decor dulce de Craciun pentru fereastra ta.

Infasoara creanga de copac cu beteala rosie sau aurie, agata din loc in loc figurine din turta dulce (stelute, braduti, oameni de zapada etc) si fixeaza creanga in dreptul ferestrei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea