Amenajarea casei

#aerisire casa #dezodorizant #dezodorizante naturale #dezodorizante casa

Dezodorizante naturale pentru casa

Pentru improspatarea aerului din casa ori a hainelor nu este neaparat nevoie sa apelezi la produse odorizante ori dezodorizante din comert. Afla ca poti folosi oricand solutii naturale pe care le gasesti la indemana. Descopera, in continuare, cateva dezodorizante naturale pentru casa!

1 Dezodorizant natural pentru haine

Hainele care stau mult timp in dulap pot capata un miros specific, de invechit si statut. Acesta apare in special la hainele vechi, pe baza de lana.

Pentru a le dezodoriza, ai putea incerca sa le pulverizezi cu vodka (incearca, in prealabil, pe o bucata mica de haina, astfel incat sa eviti suprizele neplacute). Vodka pura omoara bacteriile aflate in piesele tale vetimentare vintage si, apoi, se evapora, fara a lasa un miros specific. Dupa ce le pulverizezi, lasa hainele sa se aeriseasca pe balcon sau intr-o camera bine ventilata.

2 Dezodorizant natural pentru chiuveta din bucatarie

Chiuveta din bucatarie poate deveni o adevarata problema atunci cand teava de scurgere incepe sa elimine miasme dezgustatoare. Pentru a scapa de mirosul neplacut din bucatarie, poti incerca urmatoarea solutie: pune cateva bucatele de coaja de portocala in teava de scurgere a chiuvetei, dupa care toarna o cantitate generoasa de apa fierbinte. In loc de coji de portocala, poti folosi coji de lamai, lime si grepfrut.

3 Dezodorizant natural pentru frigider

O alta problema care risca sa iti dea batai de cap este dezodorizarea frigiderului. Pentru ca alimentele sa nu capete un miros suspect dupa ce petrec un anumit timp in interiorul frigiderului, alege sa scapi de aroma dezagreabila cu ajutorul extractului de vanilie.

Nu trebuie decat sa inmoi o bucata de panza de bumbac ori vata in extract pur de vanile si sa freci temeinic interiorul frigiderului. O alta solutie utila este amestecul de apa cu otet (50/50).

4 Dezodorizant natural pentru recipientele de mancare

Caserolele in care obisnuiesti sa depozitezi mancarea in frigider sau pe care le folosesti pentru a transporta alimente la birou pot "imprumuta" din aroma ingredientelor pe care le contin. Ca sa le dezodorizezi - in special cand mirosul nu este tocmai placut -, lasa peste noapte recipientele intr-o solutie de apa calda si bicarbonat de sodiu .

In situatia in care ai de-a face cu recipiente din sticla, acestea pot fi dezodorizate cu un amestec de apa (250 ml) si 1 lingurita de praf de mustar.

5 Dezodorizant natural pentru covor

In timp, covoarele si carpetele din casa pot acumula mirosuri neplacute, in special in camerele intens circulate si in cele in care animalele de companie isi fac veacul.

Solutia? Dezodorizeaza covoarele si carpetele cu bicarbonat de sodiu. Presara bicarbonat si lasa-l sa actioneze timp de cateva ore, dupa care aspira temeinic.

6 Dezodorizant natural pentru culcusul animalului

Culcusul animalului de companie risca sa devina un spatiu care emana mirosuri specifice, foarte pronuntate si deloc placute. Pentru a le elimina, baga-i paturica in masina de uscat rufe, alaturi de un produs de curatare specific.

Sursa foto: sophiemagazine.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea