Amenajarea casei

#design de interior #stil chinezesc #elemente de decor

Designul de interior in stil chinezesc: de ce elemente ai nevoie pentru decor

Globalizarea in secolul al XXI-lea a facut posibila, printre altele, si deschiderea catre noi concepte unice si inovatoare in ceea ce priveste designul de interior. Una dintre temele pe care romanii au inteles-o si au admirat-o, folosind-o in cele din urma in amenajarea casei, este amenajarea in stil chinezesc.

Cand privesti casele orientale cel mai mult admiri opulenta si frumusetea exotica si, la prima vedere, stilul pare usor de reprodus, insa putini sunt cei care inteleg pe deplin principiile de baza ale decorului in stil chinezesc.



Datand de mii de ani, interiorul chinezesc se bazeaza pe principiile energiei, simplitatii si naturii.

Prin intermediul designului de interior, chinezii fac tot posibilul sa realizeze acea comuniune dintre om si natura, astfel ca folosesc elemente care au o lunga traditie in cultura chineza pentru a reflecta aceste valori in locuinta oamenilor.


Simplitatea in decorul chinezesc

Unul dintre principiile fundamentale care poate fi observat in designul de interior chinezesc este simplitatea. Chinezii sunt de parerea ca incaperea nu trebuie incarcata cu elemente decorative nesemnificative.

Ceea ce este important este plasarea corecta in camera a unora dintre cele mai frumoase si valoroase obiecte de-ale lor, pentru a crea o atmosfera potrivita. Conform principiilor de baza ale designului chinezesc, daca folosesti mai putine elemente decorative, camera ramane luminoasa, spatioasa si simpla, reflectand bunul gust al proprietarului.


Panoul despartitor

Un alt element folosit in decorul chinezesc este panoul despartitor. Acesta are atat rol decorativ, cat si functional, intrucat decoreaza frumos camera, insa ofera si intimitatea necesara. Panourile despartitoare sunt realizate din lemn, bambus, sticla sau metal.

 

Feng Shui in designul chinezesc

Majoritatea principiilor chinezesti de design se bazeaza pe Feng Shui, traditie straveche de amenajare a spatiului pentru a obtine un mediu armonios. Este o disciplina spirituala bazata pe anumite directii, care examinate cu atentie pot fi usor comparate cu tehnicile arhitecturale folosite astazi.

Astfel, prin aplicarea Feng Shui-ului in amenajarea locuintei se doreste ca proprietarii sa se bucure din plin de mobilierul aranjat cu meticulozitate si de spatiul de locuit care sa transmita sanatate, iubire si fericire.



Sursa foto: nicespace.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea