Amenajarea casei

#obiecte design # designeri romani #design interior #designeri

Designerii romani, intrecere pentru crearea celor mai frumoase decoratiuni de inspiratie italiana

Tinerii designeri din romania sunt provocati de Peroni Nastro Azzurro si Dizainar sa creeze obiecte inspirate de eleganta si efervescenta stilului italian.

Competitia Benvenuti a Casa Di Peroni a fost lansata pe 8 septembrie la atelierul de creatie si de lucru NOD makerspace, partener al proiectului.

Concurentii trebuie sa propuna un obiect de design care sa aiba ca sursa de inspiratie arta de a fi o gazda desavarsita si simbolurile stilului italian. Finalistii vor avea oportunitatea sa isi expuna obiectele in Casa di Peroni si sa coordoneze chiar realizarea acestora, sub indrumarea lui Mihnea Ghildus si a echipei NOD makerspace, partener al proiectului.

Competitia Benvenuti a Casa Di Peroni este parte din proiectul Casa di Peroni, care aduce in atentia publicului designul, cinematografia, fotografia si cucina italiana, prin intermediul unui spatiu care propune noi forme de expresie pentru arta ospitalitatii. Casa Di Peroni va fi inaugurata in Bucuresti si va putea fi vizitata in luna noiembrie.

Proiectele pot fi inscrise pe platforma online www.peroniitaly.ro/design, unde se afla toate detaliile despre competitie.

Lucrarile inscrise in competitie vor fi evaluate de juriul alcatuit din Tamina Lolev (arhitect la Wolfhouse Productions si unul dintre coordonatorii proiectului NOD makerspace), Magda Sficlea (seful Departamentului de Design, Universitatea de Arte G. Enescu, Iasi), Radu Baias-Wirth (absolvent UNArte, designer de produs), stefan Barutcief (Director de Creatie la Pilotfish, Munchen), Dinu Dumbravicean (seful Departamentului de Design, UNArte Bucuresti), Mihnea Ghildus (fondator Dizainar, lector UNArte Bucuresti), Dragos Motica (designer de produs) si Marcel Klamer (freelancer). in urma evaluarii realizate de acestia si a votului publicului, vor fi selectate 9 proiecte care se remarca prin functionalitate, originalitate, materiale, tehnologie, styling, dimensiuni si caracteristici ergononomice, pe baza carora vor fi realizate obiectele de design care vor fi expuse in Casa di Peroni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea