Amenajarea casei

#amenajare casa #design interior #design

Design interior, proiectare si amenajare la cele mai inalte standarde estetice, tehnice si functionale

Designul interior reprezinta arta de a proiecta si umple spatii astfel incat orice locuinta sa fie practica, functionala, dar si estetica. Arhitectul, cel care se ocupa de intregul decor, trebuie sa tina cont de pasiunile, preferintele si personalitatea clientului , aceasta fiind una dintre conditiile care stau la baza reusitei. Desigur, si clientul la randul sau trebuie sa aiba incredere in competentele specialistului pe care l-a solicitat, cooperarea dintre ambele parti fiind esentiala.

 

Asadar, activitatea care consta in proiectarea de interior si amenajarea acestuia pana la cele mai mici detalii se numeste design interior. Indiferent ca este vorba despre designul comercial, cel rezidential sau cel de in interior, acestea vor fi mereu interconectate. Care este scopul acestor activitati? Ei bine, arhitectii si restul expertilor din acest domeniu cauta sa imbunatateasca calitatea vietii, iar pentru acest lucru sunt necesare standarde inalte de design, estetice, functionale, finciare etc.

Pentru a da nastere unui mediu personalizat, competentele si cunostintele designerului nu sunt de ajuns. Acesta trebuie sa faca o scurta analiza a clientului sau, pentru a-i cunoaste personalitatea, gusturile, pasiunile si cerintele speciale. Asadar, scopul demersului arhitectural este crearea unui mediu functional, unic si care sa reflecte personalitatea clientului.

Unde pueti gasi un specialist in design interior care sa indeplineasca toate aceste conditii? Fine Design Studio vine in ajutorul dumneavoastra cu cei mai buni specialisti din domeniu, astfel ca proiectele dumneavoastra se vor desfasura exact asa cum v-ati dorit. Modernitatea se imbina cu bunul gust si ideile personale, rezultatul fiind o locuinta frumoasa, comoda si potrivita pentru desfasurarea tuturor activitatilor casnice. Prin urmare, indiferent ca doriti sa faceti schimbari in locuinta dumneavoastra sau incepeti totul de la zero, Fine Design Studio va sta la dispozitie cu oameni si idei.

Design interior – sfaturi utile de amenajare

O multime de case se bucura de talentul designerilor de interior, care au devenit adevarati maestri in ceea ce priveste personalizarea unei locuinte intr-un stil cat mai original. Secretul unei proiectari si amenajari de succes consta in talent, cunostinte de specialitate, inspiratie si clienti care stiu ce isi doresc. Cu toate acestea, fiecare designer are propriul stil si propria viziune asupra acestei arte, motiv pentru care, acestia si-au exprimat tot felul de pareri de-a lunful timpului.

Asadar, in loc sa furati idei si sa imitati ceea ce va place, mai bine apelati la sfatul unui specialist. In cazul in care sunteti pasionati de aceasta profesie, iata cateva sfaturi care sa va ajute in proiectele de amenajare pe care vi le-ati propus. In primul rand, nu trebuie sa uitati ca arhitectura si dimensiunile unei cladiri stau la baza unui spatiu de locuit perfect. Cu alte cuvinte, pana la amenajare, acordati o importanta deosebita constructiei cladirii, pentru a va putea usura sarcinile mai tarziu. In plus, cu cat este mai mica o locuinta, cu atat este mai usor de amenajat.

Dupa ce v-ati asigurat ca ati pus la punct toate detaliile legate de constructia viitoarei locuinte , planurile pentru amenajare pot sa inceapa. Nu stiti ce sursa de inspiratie sa folositi pentru un design interior cu stil? Priviti in trecut si lasati istoria sa va inspire. Fiecare epoca are ceva original, care s-ar putea sa va atraga si sa se potriveasca personalitatii dumneavoastra. Marii designeri studiaza cu atentie evolutia tendintelor de amenajare interioara de-a lungul istoriei, aceasta fiind o sursa de inspiratie exceptionala. Astfel, indiferent ca vreti sa gasiti mici detalii care sa impresioneze, sau o tema predominanta pentru interiorul dumneavoastra, istoria este un prieten de nadejde.

Echilibrul estetic este de asemenea extrem de important in design interior. Asadar, in functie de preferinte, veti opta fie pentru un stil cat mai simplu si placut, fie pentru un decor cat mai indraznet si excentric. Insa, sfatul de baza al specialistilor este acela de a nu incerca sa incarcati spatiul cu prea multe detalii, simplitatea fiind una dintre metodele cu care nu aveti cum sa dati gres. In plus, materialele pe care le folositi ar trebui sa fie cat mai naturale, acestea permitand casei dumenavoastra sa respire. Optati pentru sticla, lemn, piatra, stofe din fibre naturale etc.

Un alt capitol important este cromatica si lumina. Alegeti culori cat mai vii, care sa fie pe placul dumneavoastra si care sa se potriveasca cu mobilierul si restul decoratiunilor. Nu folositi mai multe culori intr-o singura incapere, echilibrul fiind important din toate punctele de vedere. In plus, profitati de aspectele benefice ale cromoterapiei si utilizati culoarea astfel incat sa aveti mereu o stare de bine. Lumina poate creea efecte spectaculoase, de aceea este important sa beneficiati de sfatul unui specialist in design interior in ceea ce priveste nivelul de luminozitate dorit in casa.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre numeroasele sfaturi care v-ar putea ajuta la decorarea interioara a casei dumneavoastra. Cu toate acestea, recomandarile unui specialist sunt extrem de valoroase, mai ales daca nu sunteti foarte sigur ca ideile dumneavoastra sunt potrivite cu ceea ce va doriti de fapt.

Design interior – care sunt etapele creatiei?

Deoarece interiorul trebuie sa fie cat mai practic si functional, planificarea unei amenajari de locuinta trebuie sa se desfasoare in mai multi pasi. In primul rand, este necesar ca designerul sa cunoasca dimensiunile peretilor, tavanului, scarilor etc, dar si sa analizeze instalatia electrica si cea sanitara. Odata efectuate aceste masuratori si evaluari generale, propunerilepot incepe. Apar primele idei legate de mobilier si posibile propuneri de pozitionare, elemente de decor, solutii pentru confort si originalitate etc.

Urmatorul pas consta in procesul de randare, prin care iau nastere imagini 2 D. Aceste imagini sunt create tinand cont de materiale, texturi, iluminat, model, compozitie etc. Aceasta este prima versiune a unui design interior ce poate fi imbunatatit pe baza impresiilor a celor care analizeaza imaginile rezultate. Asadar, o parte din munca depusa de specialisti este efectuata prin acest procedeu, micile modificari ce vor aparea de acum incolo fiind nesemnificative.

Dupa toate aceste etape de planificare, urmeaza si executia. La ce se refera mai exact termenul de executie? Ei bine, in acest pas se vor intocmi toate planurile pentru mobilier, pardoseala, obiecte sanitare, produse de iluminat, plafoane si multe altele. Pentru ca totul sa urmeze planul intitial cat mai fidel, toate aceste obiecte vor fi executate la comanda. Desigur, in materie de obiecte decorative si alte corpuri mai mici, acestea pot fi achizitionate direct de la producator.

Ultimul pas este punerea detaliilor la punct. In functie de stilul pentru care s-a optat, incaperile se vor decora cu diverse obiecte care sa personalizeze locuinta. In aceasta categorie intra produsele precum: statuete, tablouri, decoratiuni cu flori, obiecte de iluminat deosebite si multe altele. Tehnologia este o parte importanta a vietii moderne, motiv pentru care se va incerca o imbinare armonioasa a electronicelor cu restul decorului.

La cine apelati pentru un design interior la standarde inalte?

Fiecare profesie are menirea sa, acest lucru fiind valabil si in cazul designerilor si arhitectilor. Acesti artisti aduc frumusete, armonie, confort si functionalitate in locuintele dumneavoastra, potentialul acestora fiind unul nelimitat. La baza creatiei sta imaginatia, iar sursele de inspiratie se intalnesc la tot pasul. Prin urmare, orice designer va reusi sa redea imaginea pe care o doriti, gratie ideilor originale pe care acestia le aduna de-a lungul timpului.

Va doriti o casa frumoasa, cu un design interior deosebit? Fine Design Studio detine solutii pentru orice proiect, indiferent cat de complex ar fi acesta. Expertii de aici va ajuta sa evitati greselile de design interior pe care toata lumea le face, astfel ca veti avea mai putina bataie de cap. Ideile dumneavoastra pot fi puse in practica sau imbunatatite, scopul final al acestor specialisti fiind satisfactia dumneavoastra. In plus, dumneavoastra sunteti cei care au nevoie de un spatiu cat mai confortabil, economic si estetic, acest aspect fiind punctul de plecare pentru toti specialistii de la Fine Design Studio.

Indiferent ca este vorba despre o casa modesta sau despre o constructie care va servi clientilor drept hotel, restaurant, pensiune etc, aici veti gasi cele mai bune solutii in materie de design interior. Experienta vasta i-a invatat pe specialisti care sunt nevoile oamenilor moderni si cum poate un spatiu interior sa raspunda mai bine cerintelor acestora. Accentul cade pe originalitate, farmec, estetica, confort si facilitati deghizate cat mai bine sub masca decoratiunilor moderne. Asadar, fiecare locuinta si amenajare va avea propriul stil, inspirat din personalitatea clientului.

Fiecare spatiu si fiecare coltisor din casa dumneavoastra poate fi transformat intr-un univers in miniatura. Acesta va reflecta personalitatea si stilul de viata al dumneavoastra si al intregii familii, nota personala fiind extrem de importanta cand vine vorba de design interior. Solutiile sunt atat de numeroase, incat cea mai grea sarcina este sa alegeti. Insa, cu ajutorul unui specialist, nimic nu este facut la intamplare, intreg ansamblul avand propriul sau echilibru. Prin urmare, profitati de talentul unor artisti adevarati si transformati locuinta intr-un mic paradis la care ati visat dintotdeauna!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea