Amenajarea casei

#design interior #tendinte 2013 #design interior 2014

Design interior: cele mai cool tendinte din 2013 care vor ramane valabile si anul viitor

Anul 2013 a fost foarte productiv din punct de vedere al tendintelor in amenajarea casei. De la imprimeuri statement imprumutate din moda, pana la nuante nobile si accente inspirate din diferite stiluri, toate vor ramane in tendinte si in anul care va veni.


1. Imprimeul chevron

Zig-zagurile orizontale se vor regasi in designul interior si in anul 2014. Fie ca il folosesti pentru decoratiuni mici, cum ar fi pernutele decorative, fie ca indraznesti sa duci imprimeul chevron la un alt nivel, folosindu-l pentru draperii sau covoare, vei obtine un decor fresh si interesant.

Cel mai utilizat imprimeu chevron este cel care alterneaza albul si negrul, dar tu poti incerca si alte combinatii cromatice: rosu cu negru, rosu cu alb, verde cu galben, roz si maro inchis sau turcoaz si bleumarin.



Sursa foto: sparklesandshoes.com


2. Imprimeul ikat

Motivele etnice vor ramane in tendinte si in anul care urmeaza, in special imprimeul ikat, care este vibrant, dinamic si, de ce nu, special. In imprimeurile ikat predomina de obicei culorile mai sterse, pastelate, eventual combinate cu accente puternice, dar poti opta pentru orice combinatie cromatica pe care o consideri potrivita in locuinta ta.



Sursa foto: furniture.about.com


3. Accentele metalice

Nuanta cuprului, argintiul si auriul au fost senzatia verii 2013 in designul interior, iar daca ai reusit sa-ti achizitionezi decoratiuni cu astfel de finisaje, te poti considera norocos, deoarece vor fi in tendinte si in 2014. Pentru accente metalice modeste, poti alege figurine, statuete sau alte ornamente de mici dimensiuni, insa daca iti doresti ceva cu adevarat opulent, poti opta pentru un tapet cu finisaj metalic.



Sursa foto: etsy.com


4. Decoratiunile vintage

Decoratiunile vintage nu vor disparea din prim-plan nici in 2014, ba chiar vor fi la fel de apreciate si de folosite ca in ultima vreme. Stilul shabby chic va fi si el la mare cautare in designul interior, deci stii de pe acum in ce directii te poti orienta daca te gandesti sa-ti (re)amenajezi casa.



Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare