Amenajarea casei

#amenajarea camerei #dulap #birou #birou personal

Desfiintezi dulapul? Transforma-l in noul tau birou personal

Cand desfiintezi un dulap dintr-o nisa si iti muti hainele intr-un nou dressing, spatiul ramas poate fi amenajat ca birou personal. Exista mai multe avantaje si dezavantaje pentru o astfel de amenajare.

 

Biroul din fostul dulap - avantaje


In primul rau, un birou amenajat in locul unui fost dulap inseamna sa economisesti spatiu si sa ai un coltisor al tau, intim. Este locul ideal pentru un birou personal, cu lucruri private, atunci cand nu dispui de o camera care sa fie destinata in totalitate acestei functii.

Economia de spatiu se face atat pe verticala, cat si pe orizontala, atat in partea de jos, cat si de sus. Un birou construit intr-o nisa din perete nu sta in cale, deci nu te vei impiedica de fire si nu va trebui sa ocolesti mereu scaunul. Deasupra biroului se pot construi rafturi pentru ca intregul perete sa foloseasca la depozitare, fara sa se piarda nimic din posibilitatile pe care le ai.

Dat fiind faptul ca este o zona retrasa, intr-o latura a camerei, nimeni nu va vedea multimea de cabluri care, in mod obisnuiti, sunt foarte inestetice si nepractice intr-o locuinta privata.

Cu ajutorul peretilor nisei, se poate realiza o delimitare intre birou si restul camerei printr-o perdea, un panou japonez etc. Se pot construi chiar si usi glisante, astfel incat, atunci cand nu lucrezi, sa inchizi pur si simplu biroul, asa cum sunt dulapurile speciale pentru ascunderea televizorului.

Amenajarea biroului in locul fostului dulap se poate face in multe moduri. Poti folosi tapet sau fototapet pentru a pune in evidenta peretele pe care e fixat biroul, se pot instala orice fel de rafturi, cu sau fara usi, se poate pune chiar si o oglinda pentru a mari optic spatiul.


Biroul din fostul dulap - dezavantaje


Cu toate ca vei economisi mult spatiu si vei avea un loc numai al tau pentru calculator, dosare sau xerox, un birou amenajat in nisa unui fost dulap nu beneficiaza de prea multa lumina naturala. In mod normal, pentru a lucra fara probleme, se recomanda ca lumina naturala sa cada din lateral. Intr-o nisa a unui fost dulap, acest lucru nu este posibil. Va trebui sa te multumesti cu lumina din camera si sa montezi o lampa pentru a putea lucra seara.

Aici intervine cea de-a doua problema. In mod obisnuit, dulapurile nu au un sistem electric in perete, prin urmare, va fi nevoie sa tragi fire daca iti doresti, de exemplu, o lustra de tavan sau lampi. Curentul electric este vital si pentru functionarea calculatorului, imprimantei si a tuturor celorlalte periferice. Ia in consideratie acest aspect cand amenajezi un birou in locul unui fost dulap.

Un al treilea dezavantaj il reprezinta locul stramt, Persoanele care sufera de claustrofobie sau cele care nu se obisnuiesc cu spatiile inguste ar putea sa se simta prinse intr-o capcana daca stau intr-o astfel de nisa.

Daca fostul dulap se afla in dormitor, trebuie sa iei in consideratie faptul ca aparatele electronice sunt nerecomandate in aceasta camera. In plus, aparatura atrage cantitati mari de praf, iar spatiul va trebui curatat mai des. Avand in vedere ca este zona in care dormi, trebuie sa te gandesti bine daca vrei un calculator aici.

Sursa foto : ezarchitecture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea