Amenajarea casei

#imprimeu floral #mobilier imprimeu floral #tapet imprimeu floral #covorase imprimeu floral

Decorul in tendinte pentru 2013: imprimeurile florale in casa!

Tendinta imprimeurilor florale in industria modei s-a extins si in aria designului interior al locuintei. Decorul in voga pentru 2013 sunt floricelele imprimate pe diversele materiale utilizate pentru amenajarea casei, de la tapet si pana la tapiteria scaunelor.

Imprimeurile florale au un impact semnificativ in designul casei, captand toata atentia si emanand un aer ospitalier si romantic in toate incaperile. Vestea buna este ca exista mai multe cai de a integra imprimeul floral in decorul casei tale, fara sa schimbi in totalitate designul locuintei. Iata mai jos cateva idei inspirate, direct de la specialisti!

Piesele de mobilier cu imprimeu floral

Un singur fotoliu cu tapiserie indrazneata, constituita dintr-un imprimeu floral fascinant, poate sa schimbe intreaga atmosfera intr-o camera. Pentru a evita opulenta, tine cont de o regula simpla: cu cat este mai mare piesa de mobilier, cu atat mai mici trebuie sa fie detaliile imprimeului. De pilda, o canapea pentru patru-cinci persoane, imprimata cu modele de floarea-soarelui, ar fi ceea ce se numeste "prea mult".

De asemenea, cand alegi o tapiserie inflorata, renunta la volane si alte aplicatii de acest tip, pentru a mentine spatiul cu un aer modern si "aerisit".



Tapetul cu imprimeu floral

Tapetul cu imprimeu floral este din nou la moda, fiind totodata o cale distractiva de a adauga putina personalitate unei incaperi. Avantajul tapetului este ca poti infrumuseta peretii cu picturi perfecte, posibilitate pe care vopseaua clasica nu ti-o ofera.

Exista cateva masuri de precautie si in montarea tapetului cu imprimeu floral. Daca ai o camera mica, alege unul cu un model mai putin incarcat, altfel vei aglomera vizual incaperea. Daca vrei sa maresti spatiul, opteaza pentru imprimeuri deschise la culoare, cu elemente medii si mari, distantate!



Covorasele cu imprimeu floral

O alta cale excelenta de a introduce imprimeurile florale in designul casei este sa folosesti covorase cu aceste printuri fascinante. Podeaua sau parchetul vor capata foarte usor un plus de valoare estetica si iti vei alinia usor locuinta ultimelor tendinte in design interior.





Sursa foto: brightnest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea