Amenajarea casei

#amenajare casa #decor casa #decor nante inchise

Decorul in nuante inchise, emblematic pentru casele elegante

Decorurile in nuante inchise sunt adesea evitate, intrucat se considera ca micsoreaza vizual spatiul, sunt prea terne si induc o stare de tristete sau de apasare. Nimic mai fals. Nuantele inchise, folosite pentru a personaliza decorul unei case, insufla eleganta si rafinament spatiului, fie ca vorbim despre o vila somptuoasa, fie ca vorbim despre un simplu apartament cu doua camere. Daca si tu iti doresti sa faci o schimbare, incearca decorul in nuante inchise!

Negru cu accente de culoare

Un decor in care predomina negrul nu se va demoda niciodata, deoarce este foarte versatil si poate fi integrat cu usurinta in foarte multe stiluri, de la cel scandinav si urban, la cel masculin si minimalist. Intr-adevar, prea mult negru poate deveni obositor si neplacut, de aceea el poate fi "indulcit" cu diferite alte accente de culoare: verde crud, albastru electric, rosu aprins, fuchsia, galben canar sau mov indigo.

Dincolo de aceste culori de impact, langa negru nimic nu se potriveste mai bine decat opusul sau, albul. Combinatia clasica alb-negru denota eleganta si rafinament si poate fi adoptata cu succes in amenajarea locuintei.

Citeste si: Decoreaza-ti locuinta in alb si negru

Maro si bleumarin

Un decor inchis la culoare nu presupune neaparat folosirea negrului. Maroul inchis arata la fel de bine intr-o casa moderna si eleganta. In plus, tonurile inchise de maro sunt si mai usor de asortat si se potrivesc excelent atat cu nuantele pastelate, cat si cu cele bogate, puternice. Pentru un decor luxos si sofisticat iti propunem combinatia maro inchis-bleumarin. Incearca sa te joci cu texturile (opac-transparent, lucios-mat, catifea-satin etc), pentru a obtine un decor cat mai spectaculos.

Diverse nuante de gri si culoarea lemnului

Un decor in nuante inchise se poate obtine si din alaturarea unor tonuri diferite de gri, de la gri sobolan, pana la gri metal si gri carbune. Griul este perfect in orice combinatie cromatica, atat cu negru, cat si cu nuante mai deschise, cum ar fi culoarea lemnului, bejul, albul sau rozul pudrat. Important este sa gasesti combinatia care te satisface cel mai mult.

Citeste si: Idei reusite pentru decorarea unui dormitor in nuante de gri

Sursa foto: digsdigs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului