Amenajarea casei

#stiluri design #stiluri decorare casa #stil marocan #design interior

Decoreaza-ti livingul in stilul marocan

Atunci cand ai impresia ca locuinta ta ar avea nevoie de o schimbare, poti apela oricand la stilul marocan. Adu-i livingului tau acel aer exotic de care avea nevoie si combina elementele moderne cu cele traditionale. Daca optezi pentru un living deosebit, cu accente marocane, exista cateva elemente cheie de care ar trebui sa tii cont. Iata care sunt acestea!


Mobilierul de inaltime joasa

Stilul traditional marocan implica un design simplu, cu mobila cat mai aproape de sol. Livingul trebuie sa abunde in perne mari si pufoase, care pot inlocui cu succes traditionala masa de servit cina. In locul acesteia opteaza pentru o masuta mica, de inaltime joasa, gravata cu motive traditionale marocane. Nuantele marocane sunt inchise, de obicei de culoarea brun-rosiatica. Nu trebuie sa iti incarci foarte mult incaperea, desi designul marocan implica multa mobila.


Luminile marocane suspendate

Lampile in stil marocan vin intr-o varietate de forme si sunt confectionate din metal fin modelat sau lemn sculptat. De regula, lampile marocane sunt suspendate in tavan, la diferite lungimi, iar lumina emanata este discreta si calda, oferind o nota de romantism incaperii in care se afla. De asemenea, poti opta pentru lumanari colorate, in diferite forme si dimensiuni, pe care sa le asezi chiar pe podea.


Tavanul in stil marocan

Tavanul poate exprima cel mai bine stilul marocan. Daca nu iti doresti sa iti incarci foarte mult incaperea poti apela oricand la un specialist care sa te ajute sa iti zugravesti tavanul. Camera ta va avea astfel un look exotic, pastrand totusi un aspect neutru, fara sa fie prea mult incarcata de elemente specifice stilului. Mozaicul si modelele traditionale marocane sunt caractersticile principale ale unui tavan in stil marocan. Culorile predominante sunt rosul aprins, portocaliul ars, turcoazul sau verdele smarald.


Arcurile

Arcurile sunt alte detalii arhitecturale ce pot fi integrate cu succes in livingul tau. Este un element cheie al stilului marocan, pe care il poti introduce in usa, dandu-i acesteia o forma de boltam, in interiorul camerei cu ajutorul unui perete despartitor, sau chiar la ferestre, pe care le poti modifica sa capete forma unui arc.


Podeaua

Podeaua trebuie sa fie cat mai simpla, fara sa o incarci prea mult. Opteaza pentru un parchet de culoare inchisa si un covor marocan. Pe acesta din urma va sta masuta de cafea, alaturi de multe perne de diferite dimensiuni.



Sursa foto: lookslikeitsjustyouandme.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea