Amenajarea casei

#candelabre #draperii #carti #decoratiuni #vaze antice #vase handmade

Decoratiuni potrivite stilurilor de amenajare a casei

Fiecare stil de amenajare a locuintei isi capata propria identitate cu ajutorul unor decoratiuni potrivite caracteristicilor sale. O casa cu design clasic va avea obiecte de decor cu totul diferite de cele ale unei case in stil minimalist, iar de acest aspect important este bine sa tii cont atunci cand iti creezi micul tau colt de Rai acasa.

Decoratiunile si accesoriile potrivite dau identitate casei si te ajuta sa obtii un design in stilul preferat, cata vreme le alegi cu intelepciune. Iata cateva exemple pentru fiecare stil de amenajare!

Decoratiuni pentru stilul clasic

Casele decorate in stil clasic se confunda deseori cu cele luxuriante, in functie de materialele si nuantele decoratiunilor. O amenajare clasica si sofisticata presupune utilizarea tonurilor de auriu, crem sau maro.

Cele crem si alte derivate ale nuantelor pamantii, fara accente aurii sau stralucitoare, sunt potrivite stilului pur clasic si discret. Pentru acelasi stil mentionat se potrivesc decoratiunile vintage, precum vazele antice inalte pozitionate in colturile incaperilor. Fie ca pui sau nu flori in aceste vaze, ele vor arata oricum interesant.

Tot pentru un stil clasic usor sofisticat, poti folosi materiale precum matasea sau catifeaua, pentru draperii, fete de perna, funde etc. Important este sa accesorizezi livingul cu un candelabru pretios si stralucitor. Sfetnicele sunt alte accesorii de care nu trebuie sa uiti.

Fetele de masa si ustensilele de bucatarie sunt si ele importante. Alege unele clasice, din argint sau otel inoxidabil, cu mici accente aurii sau argintii foarte discrete. De asemenea, un suflu clasic in decorul casei tale poate fi dat si prin decoratiuni si obiecte din fonta, motive florale si tablouri artistice.
 

Decoratiuni pentru stilul minimalist

Stilul minimalist este ales de persoanele dornice de un spatiu aerisit si relaxat, care sa elimine stresul si sa contribuie la eliberarea mintii de gandurile negative. Un interior in stil minimalist este dominat de alb, maro, argintiu sau bej (culoarea untului). Sticla este un material specific stilului minimalist, deci poti sa incluzi cat mai multe accesorii din sticla sau cristal.

Opteaza pentru rafturi din sticla in living sau in zona de luat masa, pe care sa asezi estetic obiecte utile, decoratiuni handmade, vase din ceramica sau carti.

Detaliile simple si spatiile foarte putin incarcate de mobilier sunt obligatorii pentru amenajarea casei in stil minimalist!

Sursa foto: homemu.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea