Amenajarea casei

#living #decoratiuni casa #decoratiuni living #perne decorative

Decoratiuni pentru un living confortabil in sezonul rece

Odata cu sosirea frigului, esti mai tentat ca de obicei sa te cuibaresti in casa printre si paturi , in cautarea confortului si a caldurii. Vrei sa te simti excelent fara a fi nevoit sa dai caldura mai tare? Iata cateva idei de decoratiuni care vor spori confortul livingului!

1 Perne decorative

Cele mai potrivite decoratiuni pentru a crea o camera confortabila sunt pernutele. Amplasate din belsug pe canapea, acestea invita la relaxare si creeaza un ambient prietenos si calduros. Pentru un strop de inedit, alege perne cu imprimeuri variate si, daca sofaua ta are o culoare neutra, nu uita sa optezi si pentru unele colorate.

2 Decoratiuni colorate

Senzatia de caldura si confort mai poate fi obtinuta si cu ajutorul culorilor pe care le folosesti pentru a decora . Astfel, nuantele de rosu si mov, combinate cu piese de mobilier din lemn la culoare, cum ar fi cel de stejar sau mahon, vor "incalzi" instant camera de zi . De evitat sunt albul si nuantele de albastru, in special daca incaperea beneficiaza de multa lumina naturala, intrucat nu vor face decat sa creeze impresia unui spatiu friguros.

3 Draperii in straturi

Daca te temi de frigul care ar putea patrunde prin ferestrele camerei de zi, alege sa dublezi draperiile, creand straturi suplimentare cu ajutorul unor perdele, de plida. Pentru o protectie sporita, poti adauga si jaluzele pe care, insa, sa iti fie usor sa le detasezi la venirea sezonului cald sau cand iti vei dori ca incaperea sa fie mai bine luminata.

4 Covor luxos

Un alt element care va spori confortul si senzatia de caldura din camera de zi este un covor de buna calitate, pufos, pe care sa iti faca placere sa pasesti chiar si in picioarele goale.

5 Perne si paturi pe piele naturala

Sofaua si fotoliile din piele nu reprezinta cele mai atragatoare piese de mobilier atunci cand te afli in cautarea caldurii in sezonul rece. Pentru a le face mai confortabile si mai placute, alege sa le acoperi cu paturi sau cuverturi moi, din materiale naturale, dar si cu .

O alegere inspirata ar putea fi cuverturile si pernele din catifea, in masura in care bugetul iti permite sa faci astfel de achizitii. Aceste alegeri se vor dovedi perfecte, in special daca urmaresti sa obii si o camera de zi eleganta si sofisticata, nu doar confortabila.

6 Decoratiuni din materiale moi

Materialele moi sunt ideale pe timp de iarna, astfel ca nu ezita sa iti impanzesti intreaga camera de zi cu perne, cuverturi si fotolii bean bag, de pilda, acoperite cu astfel de textile.

7 Lumanari

Chiar daca nu ai un semineu, tot te poti bucura de lumina blanda emanata de acesta - nu trebuie decat sa aprinzi cateva lumanari pe care sa le presari in intreaga incapere, pentru a crea instant o atmosfera placuta, confortabila si relaxanta.

8 Felinare

Ideea plasarii unor lumanari in camera de zi te trimite instant cu gandul la ? Nu-i nimic: inlocuieste-le cu felinare, astfel incat lumanarile sa se afle intr-un spatiu inchis , fapt ce reduce simtitor riscul unor incidente periculoase. Acestea nu vor stirbi din senzatia de confort si caldura creata de lumanarile simple - ba mai mult, daca plasezi felinarele langa geamuri, vitrine si oglinzi, vei obtine un efect si mai spectaculos.

Sursa foto: uktv.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului