Amenajarea casei

#decoratiuni #bucatarie #masa bucatarie #decoratiuni masa

Decoratiuni pentru masa din bucatarie

din poate fi un element vesel si plin de personalitate. Evita dezordinea si decoreaza masa din bucatarie cu elemente orginale. Decorarea mesei din bucatarie ii va descuraja pe ceilalti membri ai familiei sa isi lase lucurile la intamplare.

Atunci decorezi masa de bucatarie , trebuie sa te gandesti ca este un obiect de decor in sine. Unele mese de bucatarie sunt incorporate in mobilierul de bucatarie, insa cele mai multe vin separat, in diferite forme, materiale sau culori. Mesele din metal sunt decorate adesea cu sticla si devin adevarate opere de arta.

Insa, oricat de frumoasa este o masa, putina creativitate nu strica, iar decoratiunile pentru masa de bucatarie pot schimba aspectul camerei. Decoratiunile pentru masa de bucatarie pot fi folosite zi de zi, chiar daca nu te pregatesti pentru evenimente speciale.
 

Decoratiuni simple pentru masa din bucatarie


Cea mai simpla modalitate de decorare a mesei din bucatarie este cu ajutorul florilor sau bolurilor cu fructe. Florile pot fi proaspete sau uscate. Evita florile artificiale, din plastic, deoarece au un aspect ieftin si atrag si foarte mult praf.

Si vazele in care asezi florile joaca un rol la decorarea mesei de bucatarie. Acestea pot fi simple, coloarate si in diverse forme si marimi. Vasele din sticla incolora arata minuntat daca le umpli cu pietre decorative, de diverse culori sau apa colorata.

Masa din bucatarie poate fi decorata si cu fructe si legume proaspete. Fructele si legumele colorate dau un farmec aparte mesei din bucatarie si invioreaza atmosfera.

De asemenea, un set simplu de lumanari este ideal pentru masa din bucatarie. Alege marimi si culori diferite, care sa invoreze atmosfera si sa puna in valoare materialul din care este realizata masa.
 

Decoratiuni pentru masa din bucatarie pentru micul dejun


Micul dejun este principala masa a zilei, momentul in care intreaga familie incepe o noua zi. Pentru acest moment alege fete de masa simple, buchete cu flori mici si colorate, care sa ofere bucatariei un aer vesel.

Intr-un cos din lemn aseaza borcanase cu zahar, miere, unt sau smantana, pe care sa le folosesti la micul dejun.
 

Decoratiuni pentru masa din bucatarie pentru treburile de serviciu


Masa din bucatarie este adesea folosita ca birou. In astfel de cazuri, incearca sa pastrezi curatenia si sa oferi mesei un aspect formal. Acopera masa cu o fata de masa din in sau alt fibre naturale si decoreaza cu o o vaza mica, cu un singur tip de flori. Poti adauga si o lumanare parfumata.
 

Daca iti place sa colectionezi diverse obiecte de decor, le poti folosi alternativ pentru masa din bucatarie. In momentele in care nu mananci, poti decora masa cu o fata de masa rustica, din in. Aseaza apoi diverse , care vor oferi un aspect placut. Poti folosi diverse recipiente pentru lapte, suporturi pentru servetele sau platouri decorative. Poti decora cu diverse recipiente pentru prajituri, sau seturi pentru tacamuri.
 

Decoratiuni sezoniere pentru masa de bucatarie


In functie de sezon, poti folosi pentru decorarea mesei de bucatarie diverse obiecte atractive. Toamna poti folosi decoratiuni din dovleac si frunze uscate.

In sezonul rece poti decora cu statuete oameni de zapada sau alte obiecte in ton cu sarbatorile. O ceasca cu ghiocei este o modalitate placuta de a intampina primavara, iar in sezonul cald, poti umple un bol cu apa si flori plutitoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului