Amenajarea casei

#decoratiuni halloween #dovleac halloween #halloween #halloween casa

Decoratiuni pentru masa de Halloween

Daca alegi sa iti impanzesti casa cu decoratiuni infricosatoare cu ocazia sarbatorii de Halloween, nu ar trebui sa ignori nici amenajarea specifica a mesei festive! Pe langa bunataturile cu aspect sinistru, pe masa isi pot face loc intotdeauna si decoratiuni care sa aminteasca de Halloween. Descopera in continuare cateva idei!

1 Suporturi negre de lumanari pentru masa de Halloween

Desi lumanarile negre reprezinta intotdeauna o varianta, daca le preferi pe cele clasice, afla ca le poti aseza in suporturi inchise la culoare, in asa fel incat sa faci legatura cu sarbatoarea Halloweenului. Suporturile in cauza pot lua forma unor sfesnice negre sau pot fi concepute pentru a sustine lumanari pastila.

De asemenea, poti chiar tu insuti sa iti confectionezi propriile suporturi pentru lumanari. O sugestie in acest caz o reprezinta vopsirea in negru a unor vechi pahare sau chiar pocale, in masura in care poti face rost de astfel de accesorii.

2 Vaza-dovleac pentru masa de Halloween

Un dovleac sculptat poate fi folosit atat ca suport pentru lumanari, cat si ca vaza de flori! Pentru a-l putea utiliza in cel din urma scop la decorarea mesei de Halloween, nu trebuie decat sa adaugi in interiorul sau un vas cu apa in care sa asezi, ulterior, buchetul de flori.

Ideal ar fi sa optezi pentru flori in cromatica specifica Halloweenului (orange). De asemenea, daca vrei un plus de efect, poti alege flori din plastic sau din alte materiale intr-o cromatica mai diversa: negre, maro, gri, rosii etc.



3 Decor de toamna pentru masa de Halloween

Masa de Halloween poate fi decorata si cu un aranjament alcatuit din elemente specifice sezonului autumnal. Spre exemplu, poti opta pentru o combinatie de frunze colorate, nuci si dovleci mici, amplasati pe un platou in mijlocul caruia sa afla o lumanare parfumata, alba, portocalie, rosie sau chiar neagra.

Pentru masa copiilor, poti merge pe o combinatie de bomboane in culorile Halloweenului si dovlecei pictati. De asemenea, inlocuieste lumanarea cu una din plastic, alimentata de o baterie.

4 Platou cu dovleci pentru masa de Halloween

O idee simpla si de efect pentru decorarea mesei de Halloween este amplasarea centrala a unui platou cu dovleci de dimensiuni reduse. Alege un platou alb sau negru, care sa evidentieze culoarea dovlecilor, dupa care finalizeaza decoratiunea cu cateva frunze sau flori uscate, frumos colorate, intercalate intre dolveci.



5 Dovleacul-felinar pentru masa de Halloween

Dovleacul-felinar ramane una dintre cele mai folosite decoratiuni de Halloween. Aceasta poate fi folosita pentru a decora cele mai diverse zone ale casei si ale gradinii si poate fi utilizata cu succes si la infrumusetarea mesei de Halloween.

Desi un singur dovleac-felinar, de dimensiuni generoase, ar putea fi suficient pentru a transforma complet masa de Halloween, poti incerca oricand si alte variante creative! Spre exemplu, pe un suport supraetajat (cum este cel destinat torturilor), amplaseaza mai multi dovleci mici, sculptati, in care ai introdus cate o lumanare pastila.

Foto: meredith.com, idealhomegarden.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului