Amenajarea casei

#decoratiuni diy #decoratiuni borcane # proiecte diy #decoratiuni casa #decoratiuni

Decoratiuni din borcane pe care le poti face chiar tu

Borcanele pot avea multe intrebuintari si nu doar in bucatarie. Cand realizezi ca toata casa s-a umplut de borcane si te gandesti sa mai arunci din ele, ia-ti cateva minute si descopera la ce le-ai mai putea folosi. Din borcane pot iesi cateva decoratiuni deosebite pentru casa.

Ghivece pentru plante suculente

Fie ca iti doresti sa le pastrezi pe un raft din living sau te gandesti sa le oferi cadou, cateva borcane colorate cu vopsea pentru a se incadra in decor sunt ideale pentru a le transforma in ghivece pentru plante suculente.

Vaze colorate pentru flori

In cazul in care nu ai gasit deja borcane gata colorate, pe care sa le poti transforma in vaze pentru flori, le poti confectiona chiar tu. Ai nevoie de colorant alimentar in nuantele dorite si un cuptor in care vei pune borcanele pentru a se fixa pe ele culoarea aleasa.

Suport pentru sapunul lichid

Poti sa adaugi o tenta vintage intr-o baie decorata in stil shabby-chic, transformand niste simple borcane in recipiente pentru sapunul lichid, gelul de dus sau alte produse pe care le folosesti in baie.

Recipiente pentru condimente

Pentru a pastra ierburile aromatice pe care le-ai cules din gradina si le-ai uscat, intr-un mod cat mai autentic, foloseste cateva borcane pe care sa le prinzi de o bara de lemn. Eticheteaza-le folosind creta si tablite mici de scris, pentru un decor cu totul deosebit.

Veioza in borcan

Un borcan cu maner se poate tranforma foarte usor intr-un felinar inedit pe care sa il tii pe masa. Vei avea nevoie de un fir special pentru bec cu comutator, un bec si optional, spray cu vopsea.

Suport pentru lumanari

Poti face un set de suporturi pentru lumanari folosind bucati de material textil fin, adeziv si o mica pensula. Pune apoi in borcanele astfel decorate lumari parfumate.

Suport pentru periute de dinti

Decupeaza interiorul capacului si lipeste o bucata de plasa in locul acestuia, in gaurile careia vei aseza apoi periutele de dinti. Aceasta metoda este practica si sigura, pentru ca periutele vor sta tot timpul indreptate in sus si nu se vor atinge unele de altele.

Ambalaj pentru un set de manichiura

In cazul in care ai o prietena pasionata de manichiura, ii poti face cadou un set profesional pentru unghii pe care sa il impachetezi in nimic altceva decat un simplu borcan. Sau poti folosi un borcan pentru a-ti tine chiar tu ustensilele si produsele pentru unghii pe care le ai si care in acest fel vor fi mereu la indemana.

Kit pentru stergerea unghiilor

Poti sa iti faci un kit pentru stergerea unghiilor. Ai nevoie doar de un borcan mic si o bucata de burete bine imbibata cu acetona.

Shaker pentru cocktail-uri

Ia doua capace de borcan si in unul dintre ele fa cateva gauri, pentru a apela la acest truc cand organizezi o petrecere: amesteca bauturile folosind capacul intreg si schimba-l cu cel perforat pentru a le turna in pahare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea