Amenajarea casei

#casa #decoratiuni interioare #amenajare casa #decoratiuni casa #decoratiuni shabby chic

Decoratiuni in stilul Shabby Chic

Stilul Shabby Chic este un stil de decorare confortabil, cu accesorii vintage, culori pastelate si mobila confortabila. Casele celor pasionati de acest stil sunt decorate cu fete de masa din dantela, materiale usoare cu imprimeuri florale, mobilier pictat manual, perdele matasoase si vaze cu flori proaspete.

Florile proaspete arata minunat, iar aromele delicate ale lumanarilor parfumate umplu camerele, conferind o atmofera calda si confortabila, ideala pentru persoanele visatoare. Stilul Shabby Chic nu este un stil foarte bine definit, ci un amestec de elegant si vechi, accesorii straluctioare si mese pictate, covoare moi si dantela vintage.

Ce accesorii sa folosesti pentru a decora casa in stilul Shabby Chic:

Culori delicate. Daca iti plac culorile puternice, indraznete, stilul Shabby Chic nu este pentru tine. Tonurile de alb, gri, roz sau verde se potrivesc cel mai bine cu acest stil boem.

Materiale vopsite in ceai. Pentru un stil cat mai autentic Shabby Chic, coleteaza materiale noi sau vintage care sa ofere iluzia de vechi. Chiar si materialele noi pot avea un aspect mai vechi si romantic, daca le inmoi in ceai. Inainte insa de aceasta operatiune trebuie sa testezi pe o bucata mai mica de material si sa vezi daca obtii culoarea dorita.

Combinatii de culori si modele. Pentru un stil autentic Shabby Chic combina dungile cu materiale florale si vei obtine o atmosfera confortabila. Alege combinatii inedite de culori, precum verde si roz pal.

Mobila alba. Aproape orice obiect de mobilier se va potrivi in stilul Shabby Chic daca este vopsit in alb. Poti cumpara mobilier vechi sau nou, de diverse culori, pe care sa il vopsesti apoi in diverse tonuri de alb. Vei fi surprins sa vezi cum un stat de vopsea alba va transforma cel mai banal scaun.

Huse romantice. Poti ascunde mobilierul vechi si plictisitor cu ajutorul huselor. Fie ca le cumperi sau le faci chiar tu acasa, husele pot transforma total aspectul unei incaperi. In stilul Shabby Chic, husele sunt de culoare alba sau alte culori pastelate, cu imprimeuri delicate. Alege materiale delicate, usor de intretinut, albe in sezonul cald si florale in sezonul rece.

Detalii arhtecturale. Orice obiect de mobilier sau decoratiune cu un aspect invechit isi gaseste locul in stilul Shabby Chic. Manerele din sticla, rafturile din metal vechi sau coloanele pot conferi mai multa textura unei camere.

Metal ruginit. Accesoriile decorative din metal sunt perfecte pentru stilul Shabby Chic. Trebuie insa sa alegi acele accesorii cu un aer invechit, chiar ruginit. Poti obtine acest aspect chiar acasa, cu ajutorul unui glaspapir.

Flori si lumanari parfumate. Cu ajutorul lumanarilor parfumate vei conferi locuintei tale un parfum delicios si o stralucire minunata. Decoreaza casa si cu flori proaspete si parfumate, in vaze pictate, din caramica. Pentru o atmosfera confortabila, adauga diferite materiale florale, care confera multa textura si caldura locuintei tale. De asemenea, pe fotolii si canapele arunca perne si paturi moi, in culori pastelate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea