Amenajarea casei

#decoratiuni #decoratiuni interioare #design interior #decoratiuni litere

Decoratiuni in forma de litere: cum sa le folosesti

Folosirea literelor sau a cuvintelor ca decoratiuni interioare reprezinta o tendinta noua in domeniul amenajarilor, dar exista si cateva reguli care sa te ajute sa adopti rapid acest trend si in casa ta.

 

Unde gasesti aceste decoratiuni?


Orice showroom de mobila, care are si decoratiuni interioare, va avea cel putin cateva obiecte in forma de litere. Totul e sa iti faci inainte un plan despre ce anume ti-ar trebui si unde vrei sa le plasezi. Poate fi o vaza sau o veioza, in forma de litera, dar si obiecte unicat, lucrate in lemn, metal sau piatra de artisti plastici. Toate acestea vor avea un impact deosebit in orice Camera le-ai plasa.

Daca ai o idee clara despre ce vrei sa obtii, poti merge la un atelier si sa-ti comanzi astfel de obiecte. De exemplu, literele mari, din lemn, cu interiorul gol, pot deveni niste inedite rafturi de carti sau obiecte usoare, daca le plasezi pe un perete al livingului.
 

Unde poti folosi literele ca decoratiuni interoare?


Obiectele de decoratiuni in forma de litere pot fi plasate oriunde in casa. Daca le plasezi in bucatarie, sub forma unor formule vesele de salut, vei fi intampinata zilnic de un mesaj prietenos. Acestea pot fi si sub forma de abtipilduri care se lipesc si reprezinta cuvinte pe faianta sau pe mobilier, insa alege dimensiuni mari, care se remarca usor.

Desenele in forma de litere sau cuvinte pe un perete al bucatariei sau al holului pot deveni un mod ingenios de a decora o zona din casa.

Poti obtine cateva litere interesante daca vei decupa forme de litere din carton gros pe care sa le imbraci in pagini de ziar. Poti atarna aceste litere pe un hol lung si sa transformi radical spatiul unui perete gol si banal.

Chiar si o oglinda taiata in forma de litera poate arata la fel de interesant.

Literele scrise caligrafic in forma unor cuvinte inspirationale sau motivationale pot deveni un tablou interesant, daca le asezi la vedere, in spatele unei rame de sticla.

O alta idee interesanta este sa folosesti litere colorate si diverse pentru a amenaja camera copilului. Invatarea alfabetului va fi mult mai usoara si distractiva, cand copilul tau va avea mereu in fata literele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea