Amenajarea casei

#pereti #decoratiuni #decoratiuni pereti

Decoratiuni ieftine pentru pereti

Decorarea sau schimbarea look-ului unei incaperi poate fi facuta cu usurinta daca gasesti accesoriile potrivite pentru pereti. Intotdeauna suprafata peretilor iese in evidenta si este unul dintre cele mai bune alegeri pentru o transformare a spatiului. Cu toate acestea, tapetul si perdelele pot fi foarte costisitoare. Cand ai un buget mic la dispozitie, orienteaza-te spre acele decoratiuni ieftine cu efect vizual maxim.

Iata, asadar, cateva idei de decoratiuni ieftine pentru pereti:


1 Vopsea


Pare de la sine inteles, insa o camera proaspat zugravita poate fi o metoda ieftina de a transforma complet peretii camerei si spatiul in sine. Daca te pricepi la zugravit si ai ustensile usor de folosit, alege o alta nuanta pentru camera si experimenteaza pe portiuni mici.

Poti opta si pentru decorarea unui singur perete. Acesta reprezinta punctul de atractie al incaperii si se vopseste intr-o culoare diferita de ceilalti pereti, insa complementara cu acestia. Daca vrei doar cateva accente pe perete, foloseste cateva modele de decupat cu forme animaliere, plante sau forme abstracte. Pune decupajele pe perete si umple golurile cu vopsea. Vei obtine desene cu margini bine definite, ideale pentru a pune in valoare, de exemplu, tablia patului din care pare sa iasa o coada de cometa.


2 Plante de interior


Opteaza pentru o etajera moderna, usoara, pe care sa o fixezi pe un perete, intr-un loc cu lumina naturala. Alege, apoi, cateva plante decorative de interior si aranjeaza-le pe etajera. Plantele naturale aduc prospetime si inveselesc intreg spatiul. Pentru un plus de efect, infige in ghivece sau prinde de ele decoratiuni miniaturale din lemn colorat precum gaze, fluturi etc.


3 Stickere decorative


Stickerele decorative de pereti costa cateva zeci de lei, sunt usor de montat si se gasesc intr-o gama larga de modele. Lipeste o pisica in asa fel incat sa para ca scoate capul din spatele unei vaze sau inveseleste zona de luat masa cu niste modele florale sau abstracte.


4 Decoratiuni handmade


Uita-te prin casa pentru a vedea ce materiale poti folosi pentru a face decoratiuni handmade. Poti utiliza, de exemplu, niste planse de carton sau panouri pe care sa le imbraci in material textil cu modele si culori complementare. Agata-le apoi pe perete, realizand o imagine de ansamblu colorata si atractiva.

Cumpara niste rame ieftine sau fa-le chiar tu daca te pricepi si realizeaza tablouri din lucruri pe care le ai deja prin casa. Pot fi suveniruri, fotografii, bijuterii, obiecte in miniatura, pagini din carti vechi etc. O alta varianta este o sedinta foto cu animalul de companie, folosind cateva accesorii care sa-l puna in valoare, precum o paturica, o caciulita, un cos cu flori, un ghem de ata sau alte astfel de obiecte.


5 Rafturi


Una dintre cele mai ieftine modalitati de a decora un perete este sa montezi cateva rafturi, independente unele de altele. Poti pune un raft in dreapta, unul sub el mai spre stanga si inca unul, centrat. Rafturile de acest tip costa putin, se monteaza usor si pot fi folosite pentru a aseza diverse decoratiuni de efect: sfesnic cu lumanare, ceas de epoca, fotografii de familie inramate etc.


Sursa foto: luxhomedecor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului