Amenajarea casei

#ghivece #locuinta #decoratiuni #semineu

Decoratiuni de vara pentru casa ta

Cand vara este in toi, casa ta are nevoie de un look nou, care sa-i dea un suflu de prospetime dupa decorul anotimpului rece. Desigur, nu este cazul sa schimbi toata mobila si sa impui un stil mediteranean. Mici detalii, ici si colo, pot sa dea ideea de vara, vacanta si relaxare.

 



Iata in continuare cateva idei de decoratiuni de vara pentru casa ta:


1 Foloseste ghivece cu verdeata


Foloseste ghivece cu ierburi aromatice pentru bucatarie, pe care sa se asezi pe pervazul ferestrelor. Vei da viata incaperii, inspirand ideea de vara si prospetime. Foloseste ierburile aromatice care iti plac, cimbru, rozmarin, salvie etc. Pentru un plus de stil, alege ghivece frumoase, cu anumite desene sau culori, care sa se armonizeze in decor.

Exista, de asemenea, ghivece moderne, deosebit de frumoase, din ceramica alba, pulbere de aluminiu etc care pot fi suspendate pe un zid, gard, usa etc. Unele dintre aceste suporturi pot fi rezistente la caldura si umezeala si sunt dotate cu gauri discrete de drenaj, foarte potrivite pentru mediul exterior, cum este curtea. Poti pune in ele plante curgatoare , ierburi, cactusi etc.


2 Foloseste un panou de afisaj


Pentru bucatarie sau zona biroului foloseste un panou de afisaj pentru a expune poze din vacanta. Astfel de fotografii, prinse cu ace colorate, inveselesc incaperea, aduc ideea de vacanta si reprezinta amintiri frumoase pentru familie.


3 Exploateaza scoicile


Scoicile naturale sau cele fabricate reprezinta o modalitate simpla de a decora casa cu motive marine, care induc ideea de vara si vacanta. Dispui de numeroase feluri in care sa le etalezi. De exemplu, poti sa umpli pe jumatate vaze din sticla cu nisip (nisip natural sau nisip decorativ).
Aseaza apoi scoicile si expune vaza undeva la lumina sau pe o polita, in baie, unde privirea sa cada de sus in jos pe obiectul decorativ.


4 Foloseste o tema de vara pentru accesoriile din baie sau din bucatarie


Prosoapele sunt accesorii foarte utile atunci cand vrei sa introduci temporar o anumita tema in decor. In bucatarie poti folosi perdelute, prosoape, servete, cani, un calendar, o carafa de apa si alte astfel de obiecte mici care sa aiba teme legate de vara: cer senin, mare, nisip, scoici, floarea-soarelui, cirese, palmieri etc. Ai grija insa sa alegi o singura tema si o anumita paleta de culori, redusa la maxim 3, pentru ca aspectul sa fie unul armonios si nu obositor si incarcat. De exemplu, poti face o combinatie de galben, ablastru, alb sau de verde, galben, albastru etc.

La fel, in baie poti face acelasi lucru cu setul pentru sapun si periute de dinti, cu prosoapele, perdeaua de la dus, covorasul de baie etc.


5 Decoreaza semineul


Semineul poate fi decorat cu flori uscate, de camp, cu tije inalte, asezate in vaze mari. De asemenea, poti folosi lumanari mari asezate pe suporturi din fier forjat . Astfel, in locul focului din iarna vei avea flori care se nu se ofilesc dar care totusi sunt naturale sau poti folosi tot ideea de foc, fara caldura insa, cu ajutorul lumanarilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea