Amenajarea casei

#halloween #decoratiuni halloween #decoratiuni usi

Decoratiuni de Halloween pentru usi

Decoratiunile de Halloween pot fi amplasate oriunde pe suprafata casei. Usa de la intrare este insa adesea ignorata pe nedrept, cand ar trebui mereu avuta in vedere la decorarea locuintei cu ocazia sarbatorii de Halloween. Descopera, asadar, cateva idei care te vor ajuta sa decorezi cu succes usile casei!

1 Coroana cu paianjen de Halloween

Pornind de la cateva elemente specifice sarbatorii de Halloween - culorile portocaliu si negru, plus paianjenii -, poti confectiona chiar tu o coroana pentru usa de la intrare. Vei avea nevoie de o coroana de paie sau dintr-un material similar, pe care sa o acoperi cu fire portocalii din belsug. Dupa ce coroana a fost acoperita complet, poti aplica o serie de modele negre, pe care le gasesti de-a gata in mercerii.

In continuare, confectioneaza un paiajen de dimensiuni generoase din fetru negru (sabloane poti gasi pe Internet), pe care sa il inserezi in interiorul coroanei. La final, prinde coroana cu o panglica neagra de satin, pentru a o putea agata ulterior de usa de la intrare.



2 Panza de paianjen pentru usi de sticla

In cazul in care usile din interiorul locuintei sunt prevazute cu geamuri, le poti decora creativ cu panze de paianjen, realizate din banda adeziva neagra. Inainte de a te apuca de treaba, realizeaza modelul pe o foaie, pentru a sti exact cum trebuie sa asezi fasiile de banda adeziva.

Dupa ce te-ai hotarat care iti doresti sa fie modelul, decupeaza bucati de banda adeziva si incepe din zona care va fi la final mijlocul panzei de paianjen, mergand inspre exterior. La final, pentru un plus de efect, poti adauga un paiajen de jucarie pe panza obtinuta.

In situatia in care usile de interior nu se preteaza unui astfel de decor, poti oricand folosi ideea pentru a-ti pregati ferestrele de sarbatoarea de Halloween.



3 Figurine infricosatoare de Halloween pentru usi

In completarea punctului anterior, afla ca ferestrele si usile cu geamuri pot fi oricand decorate cu figurine adezive specifice sarbatorii de Halloween. Pe Internet si in magazinele de specialitate vei gasi sabloane sau figurine adezive de-a gata sub forma de lilieci, vrajitoare, pisici negre etc., de diferite dimensiuni, pe care le poti utiliza dupa bunul plac.

Pentru un plus de efect, asigura-te ca in seara de Halloween usile si ferestrele sunt bine luminate - poti plasa in apropierea lor lumanari, spre exemplu.

4 Crengi sinistre pentru usa de la intrare

Ce poate fi mai simplu decat sa atasezi cateva crengi golase, cu aspect infricosator, de-o parte si de alta a usii de la intrare. Cele mai de efect sunt ramurile supradimensionate, care stau aplecate deasupra usii. Completeaza decorul cu felinare, asezate la baza crengilor, si alte decoratiuni specifice Halloweenului.

5 Pres de Halloween pentru usa de la intrare

Nu in ultimul rand, poti aseza oricand un pres de efect, cu motive de Halloween, la intrarea in casa. Pe Internet vei gasi o bogatie de modele de astfel de presuri, care pot fi comandate la preturi modice.



Foto: bhg.com, pier1.com, hometrendesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea