Amenajarea casei

#decoratiuni craciun #sarbatori de iarna #brad de craciun #vasc

Decoratiuni de Craciun care nu trebuie sa lipseasca din casa

Atmosfera de sarbatoare poate fi adusa in caminul tau in preajma Craciunului prin decoratiuni care sa reflecte importanta acestor zile.

Pentru a trai din plin spiritul Craciunului, decoreaza-ti casa pentru sarbatoare. Tine cont de elementele decorative care nu trebuie sa lipseasca din casa ta in a doua jumatate a lunii decembrie.
 

Bradul de Craciun


Elementul central al decoratiunilor de Craciun este bradul, a carui decorare poate fi o activitate placuta pentru intreaga familie. Daca vrei sa eviti cheltuielile si alergatura in fiecare an, poti opta pentru un brad ecologic, fabricat din plastic si hartie, care poate fi impachetat si depozitat cu usurinta intr-o debara atunci cand nu este necesar.

Pentru a impodobi un brad cat mai estetic, incepi cu o instalatie de beculete, pune apoi globurile si deoratiunile ce pot fi agatate si pastreaza beteala pentru final. In acest fel, poti ascunde firele instalatiei electrice pentru a finisa cat mai bine bradul.

Daca vrei sa optezi pentru un brad modern, impodobeste-l cu decoratiuni bicolore, cele mai reusite combinatii fiind albastru cu argintiu sau rosu cu auriu.
 

Coronita de brad


Coronitele de brad sunt elemente decorative ce pot fi asezate si pe orizontala, pentru impodobirea unei mese si agatate pe usi pentru a intampina colindatorii si oaspetii.

Coronita este un element necesar mai ales daca ai optat pentru un brad de Craciun ecologic, dar doresti sa aduci in casa mirosul proaspat al coniferului.

Daca pregatesti chiar tu coronitele de brad, foloseste decoratiuni de brad, dar fixeaza cu atentie globurile sensibile pe coronitele pe care le vei atarna vertical. Cea mai buna optiune pentru fixarea elementelor decorative pe crengile de brad poate fi sarma intr-o nuanta de verde inchis, pe care o poti gasi in cele mai multe magazine de bricolaj.
 

Lumanari pentru masa


Lumanarile pe masa de Craciun sunt un element decorativ special, care cinsteste spiritul acestei sarbatori. Lumanarile sau candelele albe se pot integra cu usurinta in orice decor, insa daca preferi alte culori, tine cont de paleta cromatica a casei si a mesei.

Daca decorezi masa cu o fata de masa speciala, de sarbatoare, tine cont de culorile acesteia. Lumanarile albastre sau aurii, in special cele cu sclipici, pot da o tenta de kitsch mesei de Craciun.
 

Instalatie de beculete


Instalatiile de beculete pentru Craciun nu sunt numai un element decorativ pentru brad. Unii chiar prefera un brad discret, fara luminite colorate.

Instalatia electrica poate insa impodobi un alt colt al camerei sau chiar o alta camera. Poti aseza beculetele de craciun pe o lampa cu abajur sau pe masuta de cafea pentru a completa atmosfera de sarbatoare.
 

Vascul si craciunita


Daca vrei sa iti decorezi casa cu toate elementele asociate sezonului, nu uita de vasc si craciunita. Aceste plante care au o semnificatie speciala in perioada sarbatorilor de iarna ofera mai multa caldura decat decoratiunile de plastic.

Agata vascul de lustra sau de usa de la intrare, cu o panglica rosie, pentru a avea noroc in noul an.

Sursa foto: Housedesigndecorating.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului