Amenajarea casei

#decorarea casei #decoratiuni casa #mobilier casa #obiecte de decor

Decorarea casei: idei care nu se demodeaza niciodata

Tendintele in decorarea unei case pot varia de la un an la altul. Exista, insa, cateva trenduri care s-au pastrat de-a lungul timpului si care iti transforma locuinta intr-un spatiua atractiv si mereu la moda. Iata cateva idei care nu se demodeaza niciodata!

1 Cu cat mai putine culori, cu atat mai bine

O paleta restransa de culori, folosita la decorarea unei incaperi, nu este o idee noua. Punerea ei in practica se va concretiza intr-un spatiu cu aspect unitar, care va permite evidentierea pieselor de mobilier si a decoratiunilor, in detrimentul peretilor. Poti opta, de pilda, pentru o incapere cu pereti vopsiti in alb, cu mobila si obiecte decorative in nuante apropiate (gri deschis, alb perlat etc.).

Daca vrei sa variezi aspectul incaperii albe, poti schimba, de pilda, perdelele si draperiile, asortandu-le fiecarui anotimp. De asemenea, nu ar strica sa tii cont de faptul ca incaperea in cauza va arata cu atat mai bine, cu cat va contine cat mai putine elemente. Nu insera mai multe piese de mobilier decat este nevoie si limiteaza numarul de obiecte decorative.

2 Nuante ale aceleiasi culori

In corelatie cu punctul anterior, daca iti doresti sa obtii o camera relaxanta, deloc obositoare din punct de vedere vizual, pune in practica o idee clasica: imbina intotdeauna nuante ale aceleiasi culori. Indiferent care sunt preferintele tale cromatice, asigura-te ca elementele care vor ocupa spatiul unei incaperi pot fi armonizate.

Daca preferi verdele, spre exemplu, varuieste peretii intr-un verde deschis si opteaza pentru draperii kaki. Apoi, adauga o pata de culoare alegand o canapea verde aprins si finalizeaza cu un covor lime, cu modele care imbina nuante de verde si maro.

3 Fotografii pe masuta de toaleta

Poate fi tentant sa umpli peretii casei cu pozele inramate ale celor dragi. Dar, pentru a evita senzatia de aglomerat, de sufocare si dezordine pe care risca sa o creeze aceste obiecte decorative, cel mai indicat ar fi sa te folosesti de un sfat mereu valabil: plaseaza ramele foto la un loc, pe o noptiera sau masuta de toaleta.

Pentru ca aranjamentul de rame foto sa capete un aspect unitar, foloseste rame din materiale similare, in culori apropiate. De asemenea, marimea lor ar trebui sa fie, la randul sau, similara, astfel incat nicio poza sa nu iasa in evidenta in detrimentul alteia.

4 Covor peste carpeta

Te-ai gandit vreodata sa te folosesti de carpeta care se intinde de la un colt la celalalt al camerei ca baza pentru covoare? Afla ca ideea este departe de a fi noua si are meritul de a da o pata de culoare si inedit in orice camera a casei.

Ideal ar fi sa optezi pentru o carpeta monocroma, subtire, dar de buna calitate, care sa reziste in timp. Deasupra ei, pentru a obtine un contrast vizual placut, adauga covoare cu modele (poti incerca chiar si dungile de zebra sau orice alt imprimeu animal ). Covoarele ar trebui sa fie dintr-un material mai gros, eventual chiar pufos, pentru a completa contrastul dintre modelele inedite alese si simplitatea carpetei.

Sursa foto: centsationalgirl.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare