Amenajarea casei

#decor in dungi #dungi #dungi pereti

Decor in dungi: 3 efecte surprinzatoare

Dungile se dovedesc magice atunci cand se afla in mana decoratorului potrivit. Acestea pot crea efecte fantastice in decor, cu efort minim din partea ta.

Dungile sunt un motiv des intalnit in stilul clasic sau baroc, iar dungile groase, in culori contrastante, sunt folosite in stilurile retro si pop art. Indiferent de stilul adoptat, acestea reusesc sa aduca unui interior banal culoare, veselie si eleganta. Iata cateva idei care te vor ajuta sa-ti schimbi aspectul casei cat ai clipi.

1. Iluzia de spatiu

Alegand proportiile potrivite, poti crea impresia unui spatiu mult mai generos, de pilda intr-o garsoniera sau intr-o bucatarie mica. Foloseste-le pe pereti, vertical. Culorile pastelate, in special nuantele de albastru, verde si oranj, sunt o alegere potrivita pentru a crea impresia de spatiu. Foloseste-le insa cate una, in combinatie cu alb. Este suficient pentru a crea un spatiu generos si elegant.


2. Inalta tavanul

Dungile verticale sunt perfecte si pentru a crea impresia unei camere mai inalte. Foloseste culori contrastante, cum ar fi alb si negru, care vor adauga inaltime. Totusi, pentru ca efectul sa fie cel scontat, este important ca respectiva camera sa nu fie tocmai mica.

De asemenea, iluminarea, fie aceasta naturala sau artificiala, este foarte importanta. Asa ca, daca nu ai norocul unui apartament cu ferestre generoase, nu te zgarci in a pune lampadare si veioze in puncte-cheie ale camerei.

3. Creeaza un spatiu multidimensional

De obicei, dungile sunt aplicate pe un sigur perete al unei camere. Totusi, proportiile bine alese, directia si combinatia potrivita de culori vor schimba proportiile spatiului, evidentiind partile pe care tu doresti sa le pui in valoare. De asemenea, dungile orizontale ofera dinamism. Alaturarea blanda a culorilor pale sau contrastul dintre tonuri mai puternice stabilesc dinamica unei incaperi. Daca insa optezi pentru culori diferite si marimi diferite ale dungilor, vei adauga un plus de emotie.



Sursa foto: Designsforinterior.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea