Amenajarea casei

# idei mobilier # procurare mobila #mobila

De unde va procurati rapid mobila. Idei eficiente pentru fiecare buzunar

In societatea romaneasca, simtul proprietatii a devenit mai mult o obsesie decat o traditie. Una dintre principalele preocupari, odata cu achizitionarea unei case, este procurarea mobilei. Fie ca ai intrat recent in posesia apartamentului cumparat prin credit ipotecar, fie ca vrei sa faci o schimbare in casa in care locuiesti de cativa ani, cumpararea mobilierului poate deveni o prioritate la un moment dat pentru tine.  

Cand vine vorba de amenajarea casei, acest proces poate fi uneori dificil si indelungat daca nu apelezi la un specialist în domeniu. Asadar, pentru a ajunge la rezultatul dorit, trebuie sa ai in vedere doua lucruri esentiale: in primul rand, cum  structurezi spatiul disponibil, iar in al doilea rand, de unde iti procuri mobila cat mai calitativa si mai ieftina, in functie de bugetul pe care il detii.

Iata cateva intrebari pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a-ti mobila casa:

  • Ce spatiu ai la dispozitie?                    
  • Care sunt elementele de mobilier necesare?
  • Ce tip de mobila iti doresti?                                                                              
  • Ce dimensiune sau culoare trebuie sa aiba mobila dorita?                                                                 
  • De unde iti procuri mobila?

Preturi convenabile si varietate

In zilele noastre, spre deosebire de anii trecuti, este mult mai usor si mai comod sa cumperi mobila si poti economisisi  timp in acest proces. Acest lucru se datoreaza mediului online, care castiga teren in detrimentul cumpararii mobilei de la un magazin specializat. De pilda, daca vrei sa iti iei un coltar extensibil, un pat sau un set de mobila de bucatarie, este suficient sa faci o cautare pe siteurile de profil si poti gasi cea mai potrivita piesa de mobilier, la un pret convenabil pentru tine.

In cazul in care bugetul tau este unul limitat, nu trebuie sa disperi, pentru ca mai ai si alte variante pentru a gasi o mobila pe gustul tau. Poti cumpara cateva elemente de mobilier de la vecinii sau prietenii care s-au hotarat sa-si cumpere alta mobila sau, de ce nu, de pe site-uri care nu sunt neaparat de mobila, dar care expun produse la mana a doua, aflate intr-o stare foarte buna. Exista un singur risc: sa nu se potriveasca exact dimensiunile, dar atunci ai posibilitatea ajustarii in functie de spatiul de care dispui. In plus, in fiecare oarsa vei gasi tamplari cu experienta care sa iti garanteze ca vor avea grija ca totul sa iasa in conformitate cu asteptarile tale!

Mobilierul second hand si vintage

Tot mai multi romani cauta pe olx.ro, de exemplu, mobilier din tarile occidentale,la mana a doua, care se ridica la cele mai inalte standarde calitative. Nu sunt de neglijat nici targurile cu obiecte vintage, unde poti gasi obiecte de mobilier unice, care pot oferi un aer de epoca casei tale. De exemplu, un candelabru si o veioza cu abajur textil, de matase naturala, garanteaza o nota de specificitate caminului tau. Si de ce nu te-ar tenta sa iti bei cafeaua in cescute de portelan pictate manual, asezate pe o masuta cu blat de lemn masiv de mango si cadru de metal, intocmai cum faceau odinioara domnitele in Belle Epoque?

In concluzie, este mult mai eficient si mai comod sa cumperi mobila online, atunci cand iti permit timpul si bugetul sau atunci cand sunt reduceri, in loc sa alergi obosit dintr-un showroom in altul. Insa, daca vrei sa fii sigur ca ai facut cea mai buna alegere și mobila arata exact ca in descrierea facuta pe internet, atunci trebuie neaparat sa ceri detalii suplimentare pentru a fi sigur ca nu vei da gres. Ceea ce conteaza in cele din urma e sa iti mobilezi caminul in functie de preferintele tale, astfel incat seara de seara sa astepti sa te intorci in locul in care l-ai personalizat chiar tu!

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea