Amenajarea casei

#gradina #sarbatori craciun #decor craciun #decorul casei #ornamente handmade

De Craciun, decoreaza-ti gradina cu ornamente handmade!

Ai terminat curatenia generala din casa si pregatirile de Craciun? Ai impachetat frumos cadourile pentru cei dragi, iar din bucatarie se simt aromele inconfundabile ale cozonacilor? Atunci acorda putina atentie si gradinii tale, care trebuie sa fie pregatita si ea pentru sosirea lui Mos Craciun. Descopera mai jos cateva modalitati simple prin care sa decorezi gradina de Craciun!


Coronite din muschi

De Craciun, poti infrumuseta aspectul gradinii tale cu ajutorul coronitelor de muschi. Pentru a le crea, ai nevoie de muschi din padure, pe care il fixezi pe o matrice patrata. Leaga apoi coronitele cu panglici colorate si agata-le in gradina. Pe langa textura si culoare, aceste coronite din muschi ofera gradinii tale o reinterpretare a traditionalelor coronite rotunde.



Ghirlande din felinare

Pentru a crea o atmosfera speciala in gradina, poti realiza ghirlande din felinare. Pe o franghie din sfoara poti agata mai multe felinare, de diferite culori si marimi. Ai grija sa le fixezi bine, astfel incat sa nu se desprinda. Agata apoi ghirlandele din felinare in gradina. La lasatul serii, vei observa cum atmosfera se schimba si vei simti si mai mult spiritul sarbatorilor de iarna.



Ghivece cu tuia


Chiar daca iarba se usuca in sezonul rece, nu uita sa readuci la viata gradina ta cu ajutorul arbustilor mici si a ghivecelor cu tuia sau alte conifere. Alege copaci mici, pe care sa ii asezi in gradina, in locuri strategice. Apoi poti decora copacii cu panglici, ghirlande de beteala sau luminite colorate.


Candelabre din sticle

Pentru a surprinde mai bine atmosfera inghetata a iernii, poti folosi un mic truc. Vopseste cu negru cateva sticle inalte. In fiecare sticla asaza cate o lumanare lunga. Lasa apoi lumanarea sa arda astfel incat ceara sa se prelinga pe sticlele negre. Grupeaza apoi mai multe sticle si vei obtine un efect extraordinar.


Decoratiuni din panglici

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, panglicile colorate sunt de mare efect de Craciun. Poti realiza fundite sau ghirlande din panglici pe care sa le agati in gradina. Alege panglici rosii, aurii sau argintii, pentru un decor in culorile clasice ale Craciunului.



Sursa foto: //www.hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare