Amenajarea casei

#bucatarie #amenajare bucatarie #masa bucatarie #masa rotunda

De ce sa alegi o masa rotunda pentru bucataria ta

Masa este piesa de rezistenta a unei bucatarii. In jurul ei se aduna toata familia, iar masa este intotdeauna un punct focal intr-un dining. Si probabil te-ai intrebat ce sa alegi: o masa dreptunghiulara sau una rotunda. Daca locuiesti intr-un apartament micut sfatul este sa cumperi una rotunda. Iata care sunt avantajele:

O masa patrata sau dreptunghiulara are nevoie de mai mult spatiu, iar daca ai o incapere mica atunci o masa rotunda te poate salva. In plus, blatul unei mese rotunde va fi folosit in totalitate, spre deosebire de cel al unei mese rectangulare, unde se pierde mult spatiu din cauza colturilor.

Iar daca te numeri printre cei carora le place sa petreaca mult timp stand la povesti cu prietenii chiar si dupa incheierea cinei, masa rotunda este perfecta. Si asta pentru ca este mai prietenoasa si mai intima tinand cont de gradul de apropiere dintre cei care se afla in jurul ei. Oriunde te vei aseza ii vei putea vedea perfect pe toti cei care se afla langa tine. Este deranjant sa te apleci pentru a putea vorbi cu cei de langa tine. La o masa rotunda, in schimb, este suficient sa iti rotesti privirea intr-o parte sau in alta si ti-ai gasit interlocutorul.

O masa rotunda din lemn masiv poate fi o alegere inspirata pentru o bucatarie care comunica in stil open space cu livingul.

Un alt avantaj al meselor rotunde este dat de faptul ca toate preparatele pe care le vei aseza se vor afla in mijloc si nu va mai trebui sa pasezi din mana in mana platourile pana la invitatii din celalalt capat al mesei, asa cum se intampla in cazul meselor rectangulare. Trebuie sa tii cont ca o masa cu diametrul de 160 de centimetri este suficienta pentru opt invitati.

Si pentru a inlesni si mai mult accesul, poti opta pentru o masa cu blat dublu, precum cele din restaurantele chinezesti. Mai exact, un blat fix, mai mare, pe care se afla farfuriile si tacamurile fiecaruia, si un blat mobil, cu diametrul mai mic, aflat in centru, pe care sa asezi platourile.

Sursa foto: irepairhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului