Amenajarea casei

#instalatii sanitare #instalatii sanitare baie #cupru #instalatii sanitare cupru

De ce sa alegi instalatii sanitare din cupru

Durabilitate, termenul mare de garantie, rezistenta la intemperii si prelucrarea usoara recomanda instalatiile din cupru ca cele mai sigure si rezistente instalatii sanitare. Ocupa spatiu putin, sunt usor de transportat si manipulat si pot fi folosite atat la interior cat si la exterior.
 

Avantajele instalatiilor sanitare din cupru


Garantie de 50 de ani. Instalatiile sanitare din cupru sunt sigurele instalatii care au o garantie de 50 de ani. Cuprul este foarte rezistent, iar producatorii ofera materiale de calitate, care nu se distug foarte repede.

Siguranta. Cuprul este unul dintre cele mai folosite materiale pentru tevi si instalatii sanitare, mai bine de 70 de ani. Este un material sigur, nu arde, iar gazele nu duc la descompunerea cuprului.

Cuprul nu este capabil sa tranporte focul prin podele, tavane sau pereti. Nu elibereaza gaze toxice in timpul unui incendiu si este rezistent la foc. Pentru instalarea instalatiilor sanitare din cupru nu este nevoie de folosirea de substante toxice volatile.

Economie. Datorita rezistentei mari, instalatiile sanitare din cupru sunt materiale accesibile tuturor. Cuprul poate fi indoit si manipulat, ceea ce reduce cheltuielile cu alte piese aditionale. Deoarece are si o greutate mica, cuprul are un pret mai mic la transport.

Sigur pentru mediul inconjurator. Cuprul este un material reciclabil, prietenos cu mediul inconjurator. Este sigur si pentru sanatate.

Folosit atat in interior, cat si in exterior. Cuprul este un material care rezista la coroziune mai bine decat alte materiale. Nu este afectat de razele ultraviolete, fiind astfel rezistent la intemperii.

Rezistent la dezastre naturale. Cuprul este o alegere sigura in caz de dezastre naturale. De exemplu, in timpul unui cutremur, datorita elasticitatii sale, cuprul nu va plesni.

Salveaza spatiu. Instalatiile sanitare din cupru nu necesita infiletare, ceea ce duce la economiserea de spatiu pretios.

Usor de prelucrat. Cuprul este un material usor de manipulat, spre deosebire de fier. Astfel, instalatiile din cupru sunt usor de instalat, deoarece se indoaie foarte usor, fara a fi nevoie de alte accesorii de conectare.

Impermeabil. Cuprul este un material impermeabil in mod natural, ceea ce inseamna ca nu absoarbe alte substante si protejeaza de substante contaminante.

Protejeaza impotriva dezvoltarii bacteriilor. Bacteriile se pot dezvolta in orice tip de instalatii sanitare, in special in cele din plastic, insa cuprul este un material bacteriostatic. De asemea, previne si riscul de intoxicatie cu mercur.
 

Dezavantajele instalatiilor sanitare din cupru


Unul dintre dezavantajele cuprului este costul mare. Aceste instalatii au un pret vizibil mai mare decat instalatiile din plastic de exemplu. In timp insa, datorita rezistentei marite, instalatiile din cupru isi recupereaza investitia initiala.

Un alt dezavantaj al instalatiilor din cupru este aciditatea la apa. Acest tip de tevi sunt potrivite doar pentru apa care are un PH intre 6.5 si 8.5. Apa care provine de la un put poate fi prea acida pentru instalatiile sanitare din cupru. Astfel, aceste instalatii sunt potrivite pentru zonele racordate la apa curenta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea