Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie #ordine #importanta curatenie

De ce este important sa pastrezi ordinea si curatenia in casa

Casa ta poate dezvalui o multime de lucruri despre tine, de la cat de mult iti place sa te ingrijesti, pana la cat de disciplinata esti. Ordinea si curatenia ar trebui sa fie doua atuuri ale caminului tau, insa nu doar atunci cand stii ca urmeaza sa primesti musafiri, ci in orice moment al zilei. Conform expertului in wellness Elizabeth Anne Scott, exista mai multe motive pentru care ar trebui sa inveti sa pastrezi ordinea si disciplina in casa.


1. Economisesti spatiu

Cand ai o casa bine organizata si mentii curatenia, ba chiar in fiecare sezon te straduiesti sa faci o curatenie generala si sa scapi de obiectele care nu iti mai sunt de folos, poti economisi foarte mult spatiu, pe care ulterior il poti ocupa cu noi piese de mobilier sau cu noi decoratiuni.

Atunci cand ai o casa aglomerata si nu prea iti bati capul sa faci curatenie de cateva ori pe saptamana, tinzi sa te simti sufocata de decorul mult prea incarcat. De multe ori, ai nevoie de spatiu suplimentar si te enervezi ca nicaieri nu mai ai loc sa arunci un ac. Ordoneaza-ti lucrurile si vei vedea cum ramai cu mult spatiu gol.


2. Te simti mai putin stresata

Fara sa iti dai seama, dezordinea iti provoaca un stres suplimentar. Mai mult de atat, iti sustrage energia si te face sa nu-ti gasesti locul, sa te simti obosita. Sigur ca un spatiu organizat, curat si aerist are efectul opus, adica iti scade nivelul de stres, te energizeaza si te ajuta sa te simti confortabil dupa o zi grea de munca.


3. Iti organizezi mai eficient timpul

Un alt motiv pentru care este bine sa pastrezi ordinea si curatenia in casa este acela ca iti poti organiza mai eficient timpul. De ce sa faci o zi intrega curatenie, o data pe saptamana, cand poti mentine ordinea si disciplina in fiecare zi, cateva zeci de minute, astfel incat sa ai mai mult timp pentru tine?

Sa nu mai vorbim de situatiile in care pierzi o gramada de timp dimineata, pentru ca in toata dezordinea din casa nu-ti gasesti cardul, camasa preferata sau cheile de la masina.


4. Combati germenii

Cu cat amani mai mult momentul in care faci ordine si curatenie in casa, cu atat germenii se vor inmulti mai mult. Dezinfectarea constanta a obiectelor, stergerea prafului si aerisirea locuintei sunt gesturi simple prin care pastrezi curatenia in casa, dar in acelasi timp ai grija de sanatatea ta.

Sursa foto:thewardrobeworkshop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea