Amenajarea casei

# mobilier inteligent #alegere mobilier #mobilier

De ce este important sa iti alegi mobilier inteligent?

Atunci cand te muti intr-o locuinta noua, indiferent de faptul ca tocmai ce ti-ai cumparat un apartament sau o garsoniera, ori ca tocmai ce ti-ai terminat de construit casa, cu siguranta te gandesti la o amenajare a locuintiei pe gustul tau.

 

Ei bine, atunci cand te gandesti la amenajarea locuintei pe gustul tau, cu siguranta discutam despre alegerea obiectelor de mobilier, insa alegerea acestora poate sa fie o misiune destul de dificila atat pentru tine, cat si pentru orice alta persoana.

De ce? Pentru ca pe piata se pot gasi o multime de obiecte de mobilier, care sa se incadreze atat in stilul clasic cat si in stilul modern, asa ca avand la dispozitie foarte multe solutii, iti va fi destul de dificil sa alegi cea mai buna solutie.

Tot atunci cand trebuie sa iti alegi obiectele de mobilier, trebuie sa ai si o imaginatie foarte bogata, pentru ca trebuie sa iti imaginezi cum va arata locuinta ta cu mobilierul respectiv, cu zugraveala existenta si cu parchetul existent.

Deasemenea, in momentul in care intentionezi sa iti cumperi obiecte de mobilier, trebuie sa tii cont de suprafata locuintei dar si de compartimentarea acesteia, pentru a face cele mai bune alegeri.

Daca ai o casa mare, iar incaperile au suprafete mari, atunci in mod evident vei putea sa iti alegi orice obiecte de mobilier fara probleme. In schimb, in cazul in care spatiul reprezinta o problema pentru tine, atunci ar cam trebui sa te gandesti serios sa optezi pentru mobilier inteligent.

Mobilierul inteligent poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru tine indiferent de faptul ca locuiesti intr-o garsoniera, intr-un apartament mic sau intr-o casa nu foarte mare.

De ce? Pentru ca acest mobilier inteligent este ideal pentru spatiile mici, dat fiind faptul ca ajuta la economisirea spatiului.

De exemplu, poti sa iti indrepti atentia spre un pat rabatabil, astfel ca pe timpul noptii acesta poate sa fie lasat pe parchet pentru a dormi, in timp ce ziua el poate sa fie rabatat, astfel incat spatiul care se elibereaza sa fie folosit in alte scopuri.

Poti sa te orientezi chiar si spre o masa extensibila pentru living, care poate fi punctul de rezistenta al livingului tau. Masa fiind extensibila se poate mari atunci cand ai invitati, astfel incat sa incapeti cu totii la masa.

Atunci cand iti alegi masa extensibila, poti sa te orientezi spre un set care sa fie compus dintr-o masa extensibila si scaune, iar astfel vei fi sigur de faptul ca masa si scaunele se potrivesc perfect.

Ei bine, un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este legat de calitatea materialelor din care sunt realizate obiectele de mobilier. Cu siguranta mobilierul din lemn masiv este si foarte elegant, dar si foarte puternic si rezistent in timp.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunosti, si de care trebuie sa tii cont atunci cand intentionezi sa iti cumperi obiecte de mobilier pentru locuinta ta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului