Amenajarea casei

# revelion 2021 #curatenie #revelion #curatenie casa

Curatenie rapida inainte de Anul Nou! Cum sa ai casa luna dupa Craciun

Craciunul a trecut deja si au inceput pregatirile pentru Revelion. Traditia spune ca este bine ca Anul Nou sa te prinda cu casa curata si bine aerisita, pentru a-ti merge bine tot anul. Asadar este musai ca inainte de Revelion casa ta sa fie perfect curata.  Iata x trucuri care te vor ajuta sa termini curatenia in timp record.

 

Incepe cu ordonarea casei

Primul pas este sa faci ordine in fiecare incapere. Daca mai ai inca ambaleje de la cadouri pastreaza-le sau arunca-le (dupa caz). Aduna cadourile de zub brad si pune-le la locul lor. De asemenea, pune la loc orice obiect este in cu totul alt loc decat cel destinat lui.

Pune la spalat sau in cosul cu rufe asternuturile de pat.

Aspira intreaga casa foarte bine

Urmatorul pas este sa aspiri foarte bine intreaga casa. Incepe prin aspirarea livingului si insista sa aspiri canapeaua si fotoliile, dar si scaunele cu tapiterie. Continua cu restul camerelor si nu uita sa aspiri si saltelele de pat.

Nu uita sa aspiri foarte bine si baia, respectiv bucataria. 

Sterge praful

Urmatorul pas este stergerea prafului. Foloseste o solutie speciala pentru ca mobila sa straluceasca, iar casa sa miroasa a curat. Nu uita sa stergi praful si de pe decoratiuni.

Curata baia si bucataria

Dupa ce ai terminat de sters praful curata baia si bucataria. Spala bine masa, blatul de lucru si electronicele si electrocasnicele din bucatarie. Continua apoi cu aragazul si la urma, spala foarte bine si chiuveta.

Continua apoi cu o curatenie temeinica in baie. Curata cada sau cabina de dus, sterge dulapurile si decoratiunile, schimba prosoapele cu unele curate si asigura-te ca toul straluceste.

Spala podelele

La final trebuie sa speli foarte bine toate podelele din casa. Foloseste substante speciale pentru parchet si substante speciale pentru gresie. Inainte de a continua treburile asteapta ca podelele sa se usuce foarte bine.

Ultimele retusuri

Acum ca ai terminat curatenia, nu iti mai ramane decat sa pui asternuturi curate pe pat si sa iti decorezi casa pentru Anul Nou cu baloane, si alte figurine specifice sarbatorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea