Amenajarea casei

#curatenie casa #aspirare #curatenie #igrasie

Curatenie in casa: cum faci fata sarcinilor "murdare"

Procesul de curatenie in interiorul casei implica si cateva activitati neplacute pe care le duci la bun sfarsit cu mult mai putina tragere de inima comparativ cu altele. Cu toate acestea, sarcinile "murdare" pot fi abordate cu istetime - afla cum le faci fata in cele ce urmeaza!

 

Golirea sacului aspiratorului


De ce este important sa iti faci curaj sa golesti sacul aspiratorului? Deoarece, in momentul in care este plin pe jumatate, puterea de aspirare a aparatului scade. Pe masura ce sacul se umple, aspiratorul va functiona din ce in ce mai greu si, in cele din urma, in lipsa golirii, motorul aparatului s-ar putea arde.

In consecinta, fa-ti un obicei din a curata periodic sacul aspiratorului, chiar daca sarcina in sine iti da batai de cap prin prisma faptului ca presupune eliminarea unei cantitati mari de praf in casa si a contacului cu un obiect foarte murdar.

Iata cateva reguli de care sa tii cont pentru ca golierea sa fie cat rapida si lipsita de batai de cap:
 

  • porneste aspiratorul timp de 30 de secunde pentru ca murdariile sa ajunga in totalitate in interiorul sacului; scoate, apoi, aparatul din priza;
  • daca ai un sac de unica folosita, inainte de a-l scoate, lipeste o bucata de banda adeziva deasupra gaurii prin care sacul se leaga la aspirator ; in acest fel vei evita ca un morman de praf sa iti explodeze in fata;

 

  •   in situatia in care ai un sac care poate fi refolosit sau un container din plastic, este esential sa il golesti in afara casei (sau pe balcon); pune sacul, respeciv, containerul intr-o punga de gunoi si scutura praful din interior; clateste sacul sau containerul cu apa fierbinte sau chiar spala-l temeinic inainte de a-l baga inapoi in aspirator.


Cat de des ar trebui sa duci la bun sfarsit procedura? O data pe luna, daca ai copii si/sau animale; in rest, nu este nevoie decat de 2 ori pe an.
 

Curatarea placilor ceramice din baie si a usilor cabinei de dus


Procesul nu iti va rapi mai mult de 15 minute, insa este esential sa il indeplinesti periodic, intrucat igrasia risca sa se infiltreze in adezivul folosit pentru fixarea placilor, caz in care nu va mai putea fi indepartata. In plus, resturile de sapun, adunate pe faianta si gresie, risca sa le decoloreze in timp.

Cum procedezi?

Foloseste un spray universal de curatare pe care il aplici pe pereti. Apoi, utilizeaza o perie abraziva pentru a indeparta reziduurile. In situatia in care te confrunti cu depuneri consistente de sapun sau igrasie, ai putea folosi un produs mai puternic, destinat igienizarii placilor ceramice. Pentru liniile dintre placile ceramice, foloseste un burete imbibat in solutie pentru indepartarea petelor .

In continuare, pentru igienizarea usilor din sticla ale cabinei de dus, poti folosi o solutie clasica pentru geamuri sau, in cazul in care ai depuneri rezistente de sapun sau de apa dura, poti folosi cu incredere otet alb nediluat, adus la fierbere. Nu folosi o perie de sarma pentru a inlatura reziduurile - aceasta ar putea zgaria sticla. In schimb, ideala este o bucata de panza din microfibra sau chiar un burete moale.

Igienizarea placilor ceramice si a usilor cabinei de dus ar trebui realizata o data pe saptamana.

Sursa foto: roadahead.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului