INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Amenajarea casei

#electrocasnice #pasti #paste #curatenie

Curatenie generala in timp record

Dupa ce te-ai bucurat de venirea primaverii, este momentul sa dai startul curateniei de primavara. Gata cu astenia si cu vremea rea. Deschide larg ferestrele, improspateaza casa, prinde pamatuful de praf si...start! Iata cateva trucuri pentru o curatenie mai rapida, in conformitate cu ritmul alert al zilelor noastre.


Sunt momente in care curatenia reprezinta o adevarata provocare. Nu stii de unde sa incepi si cu siguranta nu ai idee cand vei termina. Iata un plan cat se poate de practic pentru a bate orice record in realizarea curateniei.

Cel mai important lucru este timpul. Pentru o curatenie generala ai nevoie de cel putin o zi. Nu incerca sa estimezi ora la care termini, deoarece teoria nu se va potrivi niciodata cu practica. Inarmeaza-te cu rabdare, calm si o doza de vitamine.
1 Hainele


Eliberarea spatiului este primul lucru pe care trebuie sa il faci. Sorteaza hainele curate de cele murdare, aseaza-le in dulapuri, in cosul cu rufe sau in masina de spalat. Daca preferi sa rezervi o zi pentru reamenajarea dulapului de haine, atunci depoziteaza-le provizoriu intr-un loc ferit.

De asemenea incearca sa fii rational si sa decizi ce obiecte sunt de prisos in locuinta ta. Poate sunt haine pe care chiar nu le imbraci, reviste citite, ornamente si accesorii nefolositoare etc. Ambaleaza-le in cutii si doseste-le in debara sau in garaj, ofera-le oamenilor nevoiasi sau pur si simplu arunca-le. Lucrurile vechi si nefolositoare iti vor ingreuna de fiecare data activitatea si vor oferi un aspect dezordonat locuintei tale.
Dupa ce ai golit casa de inutilitati si ai pus totul la locul sau, este momentul sa incepi curatenia propriu-zisa.
2 Spalarea geamurilor


Ferestrele reprezinta partea cea mai expusa a casei tale. Privita din exterior o fereastra poate spune multe lucruri despre oamenii din spatele ei. spalatul geamurilor anunta intotdeauna o curatenie generala. Produse speciale care nu lasa urme sau pur si simplu apa cu otet, raclete performante sau hartie de ziar sunt metodele cu care orice gospodina purcede in curatarea ferestrelor.

Iata cateva idei care iti vor fi de folos.

  • ustensile pentru curatare;
  • lavete si recipiente;
  • produse profesionale de curatare

Pentru ferestrele foarte mari, sau portiunile de geam care nu pot fi deschise, este recomandat sa folosesti un dispozitiv telescopic cu extindere pana la 3 m. (dispozitiv complet:burete, laveta, bara – 79 RON ).

Nu uita de perdele. Nu exista curatenie fara mirosul relaxant de perdele proaspat spalate. Daca materialul iti permite, atunci incearca masina de spalat. Majoritatea iti pun la dispozitie un program special pentru curatarea perdelelor. Daca nu ai aceasta optiune a masinii de spalat, atunci alege un program cu cea mai mica temperatura de spalare (maxim 40oC) si fara stoarcere. Introdu perdelele intr-o panza groasa (lenjerie de pat, fata de perna) penrtu a evita incretirea acestora. Este indicat sa le asterni la geam imediat dupa spalare. Se vor usca in timp foarte scurt.
3 Curatarea mobilei si a electronicelor
Iata o sectiune vasta si destul de migaloasa. Ai nevoie de cateva ustensile si produse de speciale, pentru a realiza totul ca la carte. Este bine sa ai la indemana aspiratorul pentru a curata zonele de pe mobila cu foarte mult praf, tastatura calculatorului sau canapeaua.

Citeste mai multe despre cum sa cureti mobila si cum sa le vii de hac celor mai dificile pete. Evita sa plasezi pe mobila obiecte ce ar putea lasa urme sau pete. Foloseste suporturi speciale pentru sticle, pahare, farfurii, lumanari etc. Nu aseza niciodata recipiente cu lichid pe aparatele electronice mari: televizor, laptop, boxe etc.

Daca totusi consideri ca farmecul locuintei tale consta in micile detalii ale decorului, atunci cumpara etajere sau rafturi suspendate . Vei elibera zonele importante si vei pune mult mai bine in valoare anumite decoratiuni.

Oricat de sensibila ar parea, aparatura electronica trebuie curatata si aspirata cat mai des. Vei fi surprins sa afli cantitatea de praf acumulata intr-un an in unitatea centrala a calculatorului sau in carcasa vechiului televizor. Adreseaza-te unui specialist sau afla cum sa cureti singur acasa electronicele.
4 Intretinerea canapelei si a saltelelor

Desi canapeaua din sufrageria ta este acoperita cu huse si perne, ea acumuleaza foarte mult praf. In combinatie cu particule de transpiratie, par de animale sau umezeala, acesta se infiltreaza in fibra materialului si o deterioreaza, schimbandu-i totodata si culoarea. Afla cum sa cureti cat mai eficient canapeaua, fie aceasta din material textil sau piele.

Saltelele paturilor trebuie de asemenea aspirate cu atentie. Acestea trebuie intoarse periodic pentru a evita formarea de denivelari si deteriorarea materialelor din care sunt facute. Unele saltele au fete speciale ce trebuie folosite in functie de anotimp.
5 Curatarea covoarelor si a podelei

In functie de tehnica adoptata, vei decide si momentul oportun pentru curatarea covoarelor. Nu folosi matura, deoarece aceasta angreneaza particule de praf, germeni alergeni si microbi. O cantitate foarte mare de praf va ramane in aer si se va asterne ulterior pe podea, mobila, electrocasnice si haine. De asemenea, matura favorizeaza dezvoltarea larvelor si a gandacilor in locuinta ta.

Aspiratorul reprezinta cea mai rapida si eficienta modalitate de curatare a covorului si a podelei. Citeste mai multe despre curatarea covorului, tehnici si produse recomandate.

Aspirarea si spalarea podelei reprezinta o ultima etapa a curateniei. Daca trebuie sa cureti parchetul sau podeaua laminata va trebui sa fii foarte atent. Foloseste ceara pentru parchet sau produse speciale de intretinere.
Podeaua laminata se curata cel mai usor insa cu o cantitate foarte mica de apa. Stoarce bine mopul pentru a evita imbibarea cu apa si umflarea podelei. In functie de grosimea acesteia (6mm, 7mm etc) vei sti daca este indicat sa folosesti un mop cu abur fierbinte sau nu.


6 Improspatarea locuintei


Micile detalii pun intotdeauna in valoare lucrurile marete. Daca ai terminat curatenia si crezi ca totul este gata, fa un repaus de jumatate de ora si relaxeaza-te. Vei incetini ritmul si vei putea observa aspectele care ti-au scapat. Poate ca ai uitat sa stergi tablourile si oglinzile de praf, sa uzi florile sau sa cureti suportul de pantofi.

Dupa ce ai pus la punct si ultimele detalii, este momentul pentru cosmetizarea locuintei. Produsele de curatat pot lasa in urma un miros dificil, suparator. Deschide larg ferestrele camerelor pentru a permite schimbarea aerului si improspatarea atmosferei. Foloseste odorizante speciale, betisoare parfumate sau parfum de camera pentru a incheia cu succes curatenia.  

 

CautaMenazjera.ro - primul serviciu online pentru menaj din Romania

Daca esti in cautarea unei menajere cu siguranta iti va fi de folos un serviciu prin care poti sa iti alegi usor menajera dorita. Serviciul se adreseaza deopotriva persoanelor ce presteaza servicii de curatenie si beneficiarilor acestor servicii.

Cauti o menajera care sa iti curete locuinta ocazional sau in mod regulat?

CautaMenajera.ro vine in ajutorul tau si al tuturor oamenilor ocupati care vor sa gaseasca rapid o menajera, fara a apela la clasica retea de cunostinte si relatii sau la diversi intermediari. Aplicatia ofera functia de cautare in baza de date de menajere care au  profil pe site, cu ajutorul caruia poti identifica din cateva clickuri o menajera potrivita.

Persoanele care vor sa isi ofere serviciile de menaj au la randul lor la dispozitie instrumente usor de folosit cu ajutorul carora sa isi pot crea o pagina de profil reprezentativa, cu poze, detalii despre tarif si calendar de disponibilitate, educatie, si nu in ultimul rand referinte si recomandari de la angajatorii anteriori.

Serviciul dispune si de o mesagerie interna cu ajutorul careia utilizatorii pot comunica usor. Datele personale ale membrilor site-ului (adresa de email si numarul de telefon) sunt validate de noi in procesul de inregistrare, astfel incat utilizatorii se pot contacta cu incredere si prin aceste mijloace. Serviciul CautaMenajera.ro este deocamdata gratuit, cei care doresc sa il foloseasca trebuie doar sa se inregistreze pe site.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea