Amenajarea casei

#fengh shui #principii feng shui #toamna #curatenie de toamna

Curatenie de toamna in casa dupa principiile Feng Shui

Curatenia de toamna aduce un plus de energie pozitiva in casa, purifica aerul si te ajuta sa te simti mai confortabil acasa, chiar daca vremea de afara iti induce o stare de moleseala. Cel putin asa dicteaza principiile Feng Shui. Este foarte simplu sa ai o casa curata si sa atragi energiile pozitive, daca urmezi cateva principii Feng Shui simple in ceea ce priveste curatenia de toamna.


Raspunde-ti la 3 intrebari Feng Shui esentiale

Primul pas in curatenia de toamna prespune sa incepi marea schimbare prin debarasarea de obiectele inutile. Asadar, pregateste-ti cutii de depozitare si scapa de lucrurile care nu isi au rostul in casa. Inainte de aceasta, pune-ti cele 3 intrebari esentiale in Feng Shui: "folosesc obiectul respectiv?", "imi place obiectul respectiv", "am nevoie de obiectul respectiv?".

Daca raspunsurile tale sunt negative, inseama ca a venit momentul sa asezi obiectele in cauza in cutie. Daca inca mai crezi ca iti sunt folositoare, pastreaza-le.


Fa ordine in sifonier

DeAnna Radaj, expert Feng Shui, sustine ca in curatenia de toamna a casei este esential sa faci ordine in sifonier, acesta fiind, de obicei, un loc in care dezordinea strica armonia. Sterge praful de pe rafturi si asaza hainele de vara in spate si cele pentru sezonul rece in fata.


Schimba covorasul de la intrare

Curatenia de toamna inseamna, de multe ori, sa fii atent la detalii. Covorasul de la intrarea in casa, de exemplu, ar trebui schimbat cu unul nou, pentru ca energiile pozitive sa intre mai usor in locuinta. Asezarea unei plante naturale langa usa de la intrare este, de asemenea, recomandata.


Sterge geamurile

Toate geamurile casei ar trebui sterse, daca vrei o curatenie de toamna ca la carte. Cand geamurile sunt curate, soarele plapand poate incalzi mai bine locuinta, iar energiile pozitive se inmulesc.


Curata electrocasnicele din bucatarie

Dupa principiile Feng Shui, in curatenia de toamna ar trebui sa cureti toate aparatele electrocasnice, atat pe interior cat si pe exterior, pentru a improspata aerul si a promova sanatatea.


Improspateaza aerul din dormitor

Spala perdelele din dormitor, pentru a improspata aerul si a te putea odihni mai bine in aceasta toamna.
 

Nu lasa dezordine in urma ta

Sterge praful din toata casa, spala pardoseala, curata faianta din baie si dezinfecteaza obiectele sanitare. La final, poti spune ca ai o casa curata si sanatoasa, conform principiilor Feng Shui.

Sursa foto: eugeniamariaefendy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului