Amenajarea casei

#curatenie casa #animale de companie #curatenie

Curatenia in casa cand ai animale de companie

Iti iubesti animalele de companie, insa recunosti ca locuinta ta nu mai este la fel ca inainte de aparitia lor in viata ta. Animalele de companie te provoaca la numeroase schimbari atunci cand vine vorba de curatenie si mentinerea ei.

Pastrarea casei curate atunci cand ai animale nu este insa o misiune imposibila. Trebuie doar sa ai mai multa rabdare si sa iti pui la punct cateva reguli de la care sa nu te abati.
 

Parul de animale, cea mai mare provocare


Parul este cea mai mare provocare pentru detinatorii de animale de companie atunci cand vine vorba de curatenia in locuinta. Exista insa si specii de caini si pisici care lasa mai putin par, insa cele mai multe specii vor umple casa de ghemotoace de blana, pe care le vei gasi in cele mai neobisnuite locuri din casa.

Inainte insa de a incepe curatenia in casa, este indicat sa piepteni intai animalul de companie. Piaptana bine cainele sau pisica, pana cand observi ca nu ii mai cade parul. Dupa aceea poti da cu aspiratorul si sterge tot praful din casa.

Perierea frecventa a animalului de companie reduce semnificativ cantitatea de par pe care o vei scoate din covoare sau canapele. Ideal este sa periezi animalul de companie de cateva ori pe saptamana, iar aceasta operatiune trebuie sa se desfasoare pe balcon sau in curte.

De asemenea, este indicat sa speli frecvent si animalul de companie. In timp ce pisicile sunt mult mai igienice si se spala zilnic, lucrurile nu stau asa si la caini, pe care trebuie sa ii speli zilnic, in special dupa ce ii scoti la plimbare, in zilele ploioase.
 

Pastreaza casa curata


Unele animale de companie, in special pisicile, se plimba de obicei pe locurile in care mancam. Daca permiti pisicii tale sa umble pe blatul din bucatarie sau masa, trebuie sa stii a labutele care au atins litiera, acum ating si mancarurile tale.

Astfel, pisicil pot transmite foarte usor bacterii si microorganisme daunatoare organismului uman. Astfel, este indicat ca intotdeauna sa stergi foarte bine blaturile si mesele din bucatarie, inainte de a manevara alimentele.

De asemenea, este indicat ca obiecte din bucatarie precum cutite sau tocatoare sa fie asezate in sertare speciale, departe de traficul zilnic din bucatarie.

Cainii si pisicile pot contacta si paraziti intestinali care poti fi foarte usor transmisi la oameni, in special la copii, care au un sistem imunitar mai vulnerabil. Este astfel foarte important sa iti mentii casa in permanenta curata, sa stergi frecvent praful, sa aspiri periodic praful, parul si alte mizerii din casa. De asemenea, poti folosi si diverse solutii de curatare, pentru spalarea gresiei sau parchetului.

De asemenea, exista si alte animale de companie, in afara de caini si pisici. Repitele sunt alte animale de companie extrem de populare. Chiar daca nu lasa par si nu se catara pe mobila din bucatarie, aceste animale sunt purtatoare de virusuri periculoase, precum salmonela. Pentru a evita raspandirea acestor virusuri, curata bine custile in care tii aceste animale, cel putin de 2 ori pe saptamana. Evita sa speli reptilele sau broastele in chiuveta de la bucatarie.

Nu in ultimul rand, tine alimentele la distanta de animalele de companie sau desfacute prin bucatarie. Aceste produse vor deveni tinte perfecte pentru rozatoare si insecte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea