Amenajarea casei

#jucarii #dulap #biblioteca #curatenie #camera copilului #sortare haine #cutii depozitare

Curatenia in camera copilului tau: strategia care te scapa haos

"Unde-ti este rochita aia cu buline? Este asa o dezordine la tine, ca nu gasesc nimic aici!". De cate ori nu ai avut o astfel de reactie atunci cand ai cautat o jucarie sau o haina ori o pereche de pantofi in camera copilului tau? Indiferent daca este la gradinita sau abia merge la scoala, daca are o camera dezordonata, in care atunci cand intri te simti ca intr-o gaura neagra, este timpul sa iei masuri. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa faci curat si sa organizezi camera micutului tau.

Inventariaza lucrurile care trebuie sortate

"Ta-da! A venit mami in camera, este timpul pentru curatenie!". Daca ai un prescolar, atunci mai mult ca sigur ii va face placere sa te ajute la strangerea lucrurilor. Intai de toate, arunca o privire imprejur si vezi ce este de strans si cum poate fi sortat. Asigura-te ca nu ratezi nimic, eventual poti da salteaua sau chiar patul la o parte pentru a recupera jucariile mici pierdute acolo.

Atunci cand ajungi la haine, lucrurile pot deveni putin mai complicate. Pune ce este de spalat in cosul de rufe, vezi ce haine i-au ramas mici si fa-le pachet, da-le nevoiasilor sau pastreaza-le bine pentru copilul mai mic. La sfarsit, vei da verdictul: ce ramane si ce nu ramane!

Separa-le si aranjeaza-le pe categorii

Acum este timpul muncii propriu-zise, care depinde in mare masura de marimea camerei copilului. Imparte spatiul in zone distincte si pune lucrurile in ordine, conform fiecarei zone.

De exemplu, hainele pe care le pastrezi, muta-le in dulap, cartile in biblioteca si jucariile in spatiile de depozitare corespunzatoare. Magazinele de bricolaj ofera o multime de cutii de depozitare foarte colorate si amuzante pentru copii.

Fa loc pentru depozitare

In foarte multe case, spatiul este o problema. Nu dispera daca nu ai suficient, exista numeroase idei pe care le poti aplica pentru a face loc tuturor obiectelor pe care vrei sa le aranjezi.

De exemplu, daca patul celui mic nu are spatiu dedesubt, poti cumpara 4 picioare de la magazinele de specialitate care te vor ajuta sa-l ridici. Astfel obtii un mic spatiu pentru depozitare chiar sub pat.

Pe dulap mai poti aseza diverse jucarii, pe perete poti monta diverse polite si rafturi pe care sa asezi poze, carti, cd-uri etc.


Sursa foto: kidsarefrompluto.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea