Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #curatenie generala #curatenia de vara #sfaturi curatenie casa

Curatenia de vara in 8 ore

La inceput de vara fa curatenia generala in casa. Sterge bine de praf, aspira si organizeaza locuinta cat mai confortabil, astfel incat sa te bucuri de vremea insorita si sa nu suferi prea tare de caldura. Schimba lenjeriile groase de iarna cu unele subtiri, de vara, in culori pastelate.

Iata cum sa cureti locuinta in 8 ore:

Baie

Da cu aspiratorul si sterge peretii si tavanul. Daca nu obisnuiesti sa faci curat prea des in baie, acum este momentul ideal. Indeparteaza tot praful care s-a acumulat. Da cu aspiratorul si apoi sterge toti peretii si tavanul. Ai grija la faianta, deoarece pe ea se acumuleaza numeroase sedimente de la produsele cosmetice pe care le folosesti.

Dupa ce speli peretii si tavanul, spala si covorasele de baie, oglinzile si ferestrele. Spala apoi cada, dusul, chiuveta, toaleta si toate accesoriile. Aplica solutia de curatare si lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Spala apoi bine, cu apa calda din abundenta. La final, spala bine podeaua si sterge cu un mop.

Dormitor

In dormitor, incepe prin a sterge de praf perettii si tavanul. Spala geamurile, jaluzelele si oglinzile. Da apoi cu aspiratorul.

Deschide larg ferestrele si aeriseste bine camera. Este indicat sa aerisesti bine si lenjeria de pat. Baga la spalat lenjeria si toate materialele din camera. De asemenea, in sezonul cald este indicat sa schimbi salteaua, lenjeriile si paturile groase, cu cele subtiri si colorate de vara.

De asemenea, este indicat sa cureti bine si covoarele si sa tratezi parchetul cu o solutie speciala, care sa ii redea stralucirea si culoarea naturala. Improspateaza aerul din camera cu deodorante speciale sau lumanari parfumate.

Bucatarie

Curata frigiderul si congelatorul. Goleste frigierul si arunca produsele expirate. Spala apoi toate rafturile si sterge la final cu o carpa uscata. Poti adauga in frigider si un cub special care sa indeparteze eventualele mirosuri neplacute.

Treci apoi la celelalte ustensile de bucatarie. Curata cuptorul cu microunde, cuptorul si toate celelalte aparaturi din bucatarie, pe care le speli cu apa si detergent de vase. Dupa ce ai terminat cu toate ustensilele, treci la geamuri si jaluzele pe care le speli bine.

Curata apoi dulapurile, masa si toate suprafetele din bucatarie. La final, da cu aspiratorul si sterge podeau cu un mop umed.

Sufragerie

Sterge de praf peretii si tavanul. Aspira bine canapeauna si fotoliile. Spala geamurile si jaluzelele si sterge de praf toate aparatele electronice.

Strange toate obiectele si organizeaza-le cat mai bine. Scutura perdelele, draperiile, paturile si pernele. Da cu aspiratorul si curata bine covorul. Aseaza pe masuta din sufragerie o vaza cu flori proaspete si colorate. Aprinde o lumanare parfumata.

Ai grija apoi si de holurile din locuinta. Sterge peretii de praf, da cu aspiratorul si sterge pe jos cu un mop inmuiat intr-o solutie cu apa si detergent. Daca pe peretii din holuri ai tablouri sau oglinzi, curata-le de praf si spala geamul.

Da curat si in dulapul de la intrarea in casa. Organizeaza umbrelele, pantofii si gentile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea