Amenajarea casei

#sfaturi curatenie # curatenie toamna #curatenie #curatenie casa

Curatenia de toamna! 5 sfaturi practice pentru o casa curata si parfumata

Toamna este momentul in care trebuie sa iti cureti in profunzime casa si sa ii oferi un aer proaspat, pentru a o pregati pentru sezonul rece. Iata cateva trucuri de care trebuie sa tii cont daca vrei sa ai o casa curata si parfumata.

1. Inainte de a te apuca de curatenia propriu-zisa pune fiecare obiect la locul lui, arunca produsele expirate si depoziteaza decoratiunile specifice sezonului cald la locul destinat lor.

2. Aspira bine incaperea si apoi sterge praful. Daca faci invers, vei fi nevoit sa stergi din nou praful dupa utilizarea aspiratorului. La final spala pe jos. In acest fel vei observa ca praful nu se va mai depune atat de repede.

3. Spala pernele. La finalul sezonul cald este musai sa speli pernele. In timpul verii, din cauza caldurii excesive, corpul transpira, iar toata aceasta transpiratie ajunge in perne. Chiar daca speli saptamanal lenjeria de pat, nu trebuie sa neglijezi igiena pernelor. Acestea trebuie spalate de doua ori pe an deoarece ele ajung sa isi dubleze greutatea, in timp, din cauza acarienilor si a dejectiilor acestora.

4. Aspira salteaua patului. Aceasta contine mult praf si nu trebuie neglijata. Foloseste aspiratorul la putere maxima, mai apoi curata suprafata saltelei cu o carpa inmuiata in apa cu otet si stoarsa bine.

5. Schimba decorurile. Acum ca vara s-a terminat, strange toate decorurile specifice sezonului (scoici, barci etc) si inlocuieste-le cu decoratiuni specifice toamnei. De asemenea, este o perioada potrivita pentru a inlocui odorizantul de camera cu unul ce-ti va parfuma casa in aromele placute ale sezonului rece.

Sursa foto: simply-woman.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea