Amenajarea casei

#curatenie primavara #curatenie casa #curatenie #curatenie sufragerie

Curatenia de primavara in sufragerie

Primavara este anotimpul renasterii naturii, dar si momentul cel mai potrivit pentru curatenia generala a locuintei tale. O atentie sporita trebuie sa o acorzi sufrageriei, locul in care petreci cel mai mult timp.

Iata ce trebuie sa faci pentru o sufragerie curata:

1 Curata mobila. Bucura-te de zilele lungi de primavara si curata intreaga sufragerie, una dintre cele mai locuite incaperi ale casei tale. Incepe prin strange toate lucrurile din casa, de pe mobila, canapele si fotolii.

Cu ajutorul unui aspirator, indeparteaza praful si parul de animale. Aspira si canapelele si fotoliile. Indeparteaza petele de pe mobilier si aspira si in spatele si sub obiectele mari de mobilier.

2 Schimba becurile. Lumina din sufragerie este extrem de importanta, astfel ca trebuie sa acorzi o atentie sporita lustrelor, veiozelor si altor corpuri de iluminat din aceasta camera. Verifica-le pe toate si inlocueiste-le pe cele care s-au ars si stergele de praf pe celelalte.

3 Sterge mobila de praf. Foloseste solutii speciale cu care sa indepartezi praful si sa redai mobilierului stralucirea de altadata. Cele mai eficiente sunt solutiile pe baza de lamaie, care indeparteaza si petele de grasime.

Sterge mobila cu carpe usoare, curate si uscate. Solutiile speciale pentru curatat vor oferi mobilei si un parfum placut.

4 Curata usile. Urmele lipicioase de degete, petele de grasime si alte urme pot fi indeprtate foarte usor cu ajutorul unor solutii speciale de curatare a mobilierului si lemnului. Incearca insa sa cureti usile mai des, pentru a evita depunerile de grasimi, care in timp pot deteriora calitatea mobilierului.

De asemenea, curata si ventilatoarele si aparatele de aer conditionat, care sunt locuri ideale pentru depunerile de praf.

5 Indeparteaza praful de pe tavan si pereti. Tavanul si peretii din sufragerie pot acumula mult praf in timpul iernii si pot avea un aspect imbatranit. Odata cu sosirea primaverii este indicat sa improspatezi aspectul si sa ii cureti bine de praf. Foloseste carpe curate si uscate si acorda o atentie sporita colturilor.

6 Curata perdelele si draperiile. O atentie sporita trebuie sa o acorzi si perdelelor, draperiilor si jaluzelor care acumuleaza foarte mult praf. La venirea primaverii este bine sa le speli bine si sa le clatesti de mai multe ori, pentru a indeparta cat mai bine praful.

7 Curata covorul si podelele. Aspira bine podelele si covoarele si, daca ai mai mult timp la dispozitie, le poti scoate afara sa le bati bine. De asemenea, poti folosi si diverse solutii de curatare , pentru a le reda aspectul proaspat. Sterge podelele cu solutii de curatare, iar daca ai parchet il poti sterge cu ceara.

8 Spala geamurile. Spala bine geamurile cu solutii speciale si apoi sterge-le cu ziare, pentru mai multa stralucire . Ai grija sa stergi si blaturile si sa verifici toate ghivecele de aici. Inlocuieste-le cu unele noi pe cele care sunt sparte sau deteriorate.

Pentru un miros placut, in sufragerie poti folosi diverse parfumuri si deodorante de camera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea