Amenajarea casei

#curatenia de primavara #curatenie dormitor #curatenie in camera #curatenie

Curatenia de primavara in dormitor

Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi ale locuintei noastre si necesita o ingrijire permanenta pentru a ne putea bucura de un somn odihnitor. Cel putin de doua ori pe an, in dormitor este necesara o curatenie generala .

Toate materialele din dormitor, perdele, draperii sau paturi, sunt locuri ideale pentru acumularea de praf si dezvoltarea de insecte daunatoare. Astfel, chiar si cele mai curate dormitoare au nevoie de o reimprospatare la sosirea fiecarui sezon, in special primavara.
 

Lucruri de care ai nevoie pentru curatenia de primavara din dormitor


Inainte de a incepe curatenia in dormitor trebuie sa te pregatesti cu cateva lucruri pe care sa le ai in permanenta la indemana. Pentru curatenia ai nevoie de un aspirator si alte obiecte de curatare.

Iata lista completa:

  • aspirator;
  • mop;
  • solutie de spalat geamurile;
  • carpe curate si uscate;
  • solutie de curatat mobila;
  • solutie de curatat podeaua sau parchetul.

 

1, 2, 3 ... Start!


Cand incepi curatenia in dormitor, este indicat sa dai jos perdelele, draperiile, cearceafurile si paturile. Inspecteaza cu atentie dulapurile si sertarele. Sorteaza hainele in functie de nou sezon, da-le la spalat pe cele murdare si la reparat pe cele care sunt descusute sau necesita anumite reparatii.

1 Da jos perdelele si draperiile. Citeste cu atentie etichetele si spala perdelele si draperiile conform instructiunilor. Clateste-le de mai multe ori, pentru a indeparta mirosurile acumulate si praful.

2 Sterge peretii de praf. Cu ajutorul unui mop sau al unui aspirator, curata bine peretii de praful acumulat in timpul iernii. Sterge bine si zona din jurul feresterelor, unde se pot acumula multe reziduuri de praf. Ai grija insa sa nu zgarii peretii.

3 Scutura patul. Cu ajutorul aspirtorului si al unui batator de covoare, curata bine salteaua patului, pana indepartezi cat mai mult praful depus. Nu uita sa aspiri si sub pat, un loc ideal pentru depunerile de praf.

4 Curata mobila. Sterge bine praful de pe mobilier si apoi curata cu ajutorul unei solutii de curatare speciale pentru mobila. Sterge apoi cu o carpa uscata si curata.

5 Sterge geamurile si oglinzile. Cu ajutorul unei solutii de curatat gemurile, spala bine gemurile, pe ambele parti, si oglinzile. Sterge apoi cu ziare, pentru mai multa stralucire.

6 Curata podeaua sau parchetul. Dupa ce speli geamurile, curata podeaua sau parchetul si ajutorul aspiratorului. Aspira intreaga camera, chiar in locurile dificil de ajuns, pe care nu le cureti de obicei. Dupa ce ai aspirat, curata podeaua sau parchetul cu solutii de curatare speciale, care sa nu deterioreze insa materialul din care sunt realizate.

7 Curata covorul. Covorul este un alt obiect din dormitor care atrage depunerile de praf. Este foarte important sa il aspiri bine si, daca ai timp, sa il scuturi bine cu ajutorul unui batator.

8 Pune lenjerie si perdele curate. Dupa ce ai curatat dormitorul, este indicat sa folosesti lenejerie de pat curata. De asemenea, perdelele si draperiile trebuie sa fie spalate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea