Amenajarea casei

#curatenie de primavara #curatenie casa #debara

Curatenia de primavara in debara

O debara bine organizata este esentiala pentru orice casa. Vei stii unde sa cauti obiectele de care ai nevoie la un moment dat, dara sa umbli prin toata casa. Cand a fost insa ultima oara cand ai facut curat sau ai organizat debaraua? Primavara este sezonul potrivit pentru curatenia generala in debara.

1 Scoate totul din debara. Daca nu ai mai facut curat in debara de cand te-ai mutat nu vei sti niciodata ce se ascunde in spatele pachetelor cu produse alimentare. Scoate totul din debara, inclusiv rafturile, sticlele, borcanele si cutiile. In acest fel vei putea aerisi toata debaraua si o vei curata mult mai bine.

2 Curata debaraua cu apa si sapun. O debara curata este functionala, cu mai mult spatiu de depozitare si mult mai aerisita. Atunci cand faci curat in debara, ai grija sa o speli in intregime, cu o solutie din apa si sapun sau bicarbonat de sodiu.

Dupa ce scoti totul din debara, curata bine, de sus pana jos. Vei fi surprins sa vezi cata mizerie se afla in spatele rafturilor. Curata apoi bine toate rafturile si aseaza-le la loc dupa ce le-ai uscat.

3 Arunca lucrurile expirate. Dupa ce cureti debaraua, arunca la gunoi toate produsele expirate sau stricate. Este foarte important sa ai grija de sanatatea ta si a familiei tale. Este astfel foarte important sa arunci tot ce este stricat, expirat sau care nu iti mai foloseste.

De asemenea, este indicat si sa arunci toate alimentele si obiectele care miros urat, si-au schimbat structura si compozitia. Ai grija sa nu amesteci alimentele cu substante periculoase sau detergenti.

4
Tapeteaza rafturile cu hartie. Pentru a preveni umezeala sau patarea rafturilor, este indicat sa le tapezi cu hartie alba sau cu materiale textile absorbante, pe care sa le inlocuiesti atunci cand s-au deteriorat. De asemenea, pentru a preveni accidentele, incearca sa depozitezi alimentele si produsele lichide sau vascoase in recipiente speciale si pungi ermetice.

5 Sorteaza alimentele pe categorii. Intampini dificultati atunci cand vrei sa prepari o mancare si nu mai gasesti sosul de tomate sau pastele? Curatenia de primavara este momentul ideal pentru a pune in ordine toate alimentele si produsele din debara.

Incearca sa organizezi alimentele in functie de categorie si sa le plasezi unele langa altele. Pentru o mai buna organizare, cumpara cutii, borcane sau sticle, pe care sa le inscriptionezi cu numele produsului.

In acest fel iti va fi mult mai usor sa le gasesti atunci cand ai neveoie de ele. De asemenea, vei sti mult mai repede cand expira. De exemplu, aranjeaza legumele si fructele intr-o parte si cerealele si condimentele in alta. De asemenea, aparatura electrocasnica poate fi depozitata in debara, insa pe rafturi speciale, departe de alimente.

6 Aprovizioneaza debaraua cu bunatati. Dupa ce ai curatat si ai reorganizat spatiul din debara te poti ocupa si de aprovizionarea acesteia cu bunatati. Fa o lista cu alimentele si produsele de care ai nevoie in urmatoarea perioada si aranjeaza-le in locul special.

Din debaraua ta nu trebuie sa lipseasca pastele, sosul de tomate, conservele, uleiul de masline, orezul, faina, zaharul, uleiul sau otetul. Creeaza si o zona speciala, pentru delicatese sau pentru dulciuri, atunci cand ai pofta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului