Amenajarea casei

#otet #baie #chiuveta #creme #cada #curatenie #produse de curatat #ventilator

Curatenia de primavara in baie: 6 ponturi de la experti

Primavara este sezonul curateniei generale, iar baia nu trebuie ocolita, caci aici bacteriile si microbii isi fac cel mai mult de cap. Inarmeaza-te cu solutii de curatat si pune-te pe treaba, astfel incat sa scapi de toata murdaria cat ai clipi. Iata cateva ponturi prin care poti avea o baie fara microbi, curata ca lacrima, direct de la experti!

1 Scapa de cremele expirate

Fa un inventar al produselor cosmetice aflate in baia ta si scapa de acelea expirate. Chiar daca sunt creme, solutii de curatat sau sampoane, arunca-le. Elibereaza baia pe timpul curateniei de cosul de rufe sau de covorase.

2 Nu exagera cu solutiile pentru curatat

Chiar daca incerci sa scapi de toti microbii invizibili, folosirea prea multor solutii pentru curatat nu reprezinta cea mai buna varianta de igienizare.

Evita sa le amesteci intre ele si protejeaza-ti fata si mainile atunci cand le folosesti. Deschide un geam sau porneste un ventilator, astfel incat sa eviti inhalarea lor.

3 Ia-ti masuri de precautie

Cand cineva din casa este bolnav, inlocuieste prosopul de maini si cel de fata cu prosoape absorbante din hartie. De asemenea, acopera si periutele de dinti, aerosolii formati atunci cand tragi apa cu capacul ridicat vor pluti in baie si se vor aseza inclusiv pe periuta ta de dinti.

4 Utilizeaza otetul

Alternativa la solutiile de curatat, otetul poate fi folosit pentru a sterge diferite zone din baia ta. Amesteca-l cu apa si vei obtine una din cele mai sigure si ieftine produse de curatat. Singura problema este cu mirosul persistent, insa poti lasa un geam deschis 20 de minute si aerul va fi proaspat si igienic.

5 Spala cada si chiuveta ca la carte

Incearca solutii de curatare pe care sa le lasi sa actioneze cel putin 10 minute. Citeste eticheta pentru fiecare in parte, iar apoi freaca bine. La sfarsit, clateste cu multa apa, pentru a indeparta total chimicalele.

6 Curata vasul de toaleta

Recomandarea este sa aplici solutia de curatat pe vasul de toaleta si sa o lasi sa actioneze o noapte intreaga. Daca acest lucru nu este posibil, atunci aplica gelul cu cel putin o ora inainte de a te apuca sa-l cureti.

Sursa foto: homedesigncentres.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului