Amenajarea casei

#covor #curatare carpete #carpete #carpete casa

Curatarea si intretinerea carpetelor

Carpetele sunt accesorii care au atat rol decorativ, cat si util intr-o locuinta. Dincolo de faptul ca acestea mentin caldura si sunt de preferat in camerele in care exista gresie si chiar parchet, acestea pot schimba total aspectul unei camere. Totusi, carpetele reprezinta intotdeauna inca o grija sau o sarcina in plus. Curatarea si intretinerea acestora nu este deloc de neglijat, mai ales ca ele necesita curatare periodica.

Improspatarea carpetei


Atunci cand vrei sa improspatezi carpeta este suficient sa o scuturi sau sa o aspiri (in functie si de marimea acesteia). In acest fel vor fi eliminare toate rezidurile si mai ales praful pe care carpetele il atrag ca un magnet.

Dupa scuturare, nu iti ramane decat sa cureti carpeta cu ajutorul unei perii de plastic inmuiata intr-o solutie formata dintr-o cana de apa si o ceasca de otet.

Acest ingredient va improspata culorile carpetei, va distruge o parte din mirosurile pe care le elimina carpeta si o va face pe aceasta sa para ca noua.
 

Spalarea carpetei


Scuturarea carpetei este un pas care va mentine carpetele curate, mai ales daca acest proces este repetat la cel mult o saptamana.

Totusi, acest lucru nu va mentine curatenia si prospetimea carpetelor la nesfarsit. Indiferent de culoarea carpetelor ar fi bine sa le supui pe acestea unui program de spalare de cel putin o data la 6 luni.

Nu uita ca o simpla scuturae nu elimina petele de murdarie , si ca din cand in cand apa si detergentul sunt o necesitate. In cazul in care carpetele sunt mici, iar tesatura nu este sensibila le poti baga la un program de spalate la masina sau le poti spala in cadita de dus, cu apa rece si detergent special pentru carpete .

Daca totusi dimensiunea carpetelor este mai mare, nu iti ramane decat sa le duci la o curatatorie profesionala. Investitia nu va fi prea mare, mai ales ca acest pas il vei repeta o data la jumatate de an, dar rezultatele vor fi exceptionale.
 

Intretinerea carpetei


Evita sa mergi cu incaltarile de strada peste carpete, chiar daca acestea sunt inchise la culoare. Descalta-te sau foloseste papucii de camera atunci cand trebuie sa traversezi o camera. In acelasi timp, evita sa asezi mobilier peste capete. Aceste obiceiuri nu vor face decat sa deniveleze tesaturile si sa striveasca materialul. Aceste modificari vor avea un aspect neplacut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare