Amenajarea casei

#curatare pete #curatare profesionala #curatare covoare

Curatarea profesionala a carpetelor - beneficii

Curatarea profesionala a covoarelor si carpetelor are o serie de avantaje deloc de neglijat, de la cel al sanatatii la cel al confortului personal.
 

Sanatate


Covoarele si carpetele absorb cantitati mari de praf, avand un continut mare de germeni si bacterii care cauzeaza alergii si afectiuni respiratorii. Curatarea profesionala a covoarelor asigura inlaturarea particulelor periculoase pentru sanatate si un aer mai curat in incapere. Firmele care ofera servicii de curatare profesionala dispun de aparate puternice si de solutii ecologice de curatare.
 

Imagine


Atat in cazul unor spatii de birou, cat si in cazul unui spatiu privat, nivelul de curatenie afecteaza imaginea personala. Fie ca sunt musafiri, fie ca sunt parteneri de afaceri, cei care intra intr-un spatiu curatit in profunzime isi fac o imagine mai buna despre proprietari. Curatarea profesionala a carpetelor si covoarelor constituie o solutie eficienta pentru spatiile de trafic intens, cum sunt birourile sau locuintele in care lumea intra incaltata.
 

Rezistenta covorului


O curatare profesionala prelungeste durata de viata a covorului respectiv. Particulele de praf distrug fibrele, ceea ce duce la uzura acelui covor intr-un timp mai scurt. Daca ai investit mult intr-o astfel de piesa, este important sa o intretii intr-un mod corespunzator. Solutiile de curatat covoarele folosite in curatarea profesionala nu dauneaza fibrelor din tesatura.

In cazul petelor existente in adancime, care nu pot fi scoase prin metode obisnuite, o curatare profesionala poate fi singura solutie. In acest caz, se folosesc agenti de curatare speciali, care scot petele si protejeaza fibrele. Dupa ce se scoate pata, covorul este uscat.
 

Cand sa apelezi la o curatare profesionala a carpetelor si covoarelor


Este recomandat sa apelezi la curatarea profesionala in mod regulat, de cateva ori pe an. Poti apela la un astfel de serviciu o data la 6 luni. Pentru covoarele foarte folosite, cum sunt cele din casele cu familii numeroase, curatarea profesionala poate fi facuta o data la 3 luni.

Sursa foto : life123.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului