Amenajarea casei

#curatare casa #curatarea bijuteriilor #curatenie #tastatura #birou

Curatarea obiectelor de pe birou

Mouse-ul, tastatura, imprimanta , telefonul si alte obiecte de pe biroul tau trebuie curatare periodic. Acestea aduna cantitati mari de praf, dar si foarte multe bacterii. Afla mai multe detalii despre curatarea acestor obiecte atat de intens folosite.

Tastatura


Tastatura aduna foarte multa mizerie, mai ales daca obisnuiesti sa consumi mancare in timp ce lucrezi. Poti curata acest accesoriu destul de usor. Intoarce tastatura cu fata in jos si apasa cu mana pe taste, in mod insistent, car si cum ai bate un covor. In acest timp incearca sa inclini tastatura in diferite directii, astfel incat sa iasa toate resturile si toata mizeria. Dupa acest pas vei observa cum pe birou s-a adunat o cantitate impresionanta de praf, fire de par , firimituri si alte resturi.

La final pulverizeaza putin spirt sau un produs dezinfectant pe toata suprafata tastaturii si sterge suplusul cu un prosop de hartie.
 

Mouse-ul


Mouse-ul este curat in aparenta, dar de-a lungul vremii aduna foarte multe scame pe cele 4 picioruse de cauciuc, dar si pete de mizerie in locurile pentru degete si podul palmei.

Pentru a curata mouse-ul ai nevoie de o carpa de bumbac inmuiata in alcool medicinal cu ajutorul careia sa stergi intreaga suprafata a mouse-ului, inclusiv firul. Inainte de acest lucru insa incearca sa elimini praful si scamele adunate pe cele 4 bucati de cauciul de sub mouse. In acest caz ai nevoie de un obiect ascutit.
 

Monitorul si unitatea centrala


Suprafata monitorului trebuie curatata cu ajutorul unei carpe uscate si eventual cu putin lichid special pentru monitoare. Evita sa stergi monitorul cu o carpa umeda pentru ca poti provoca deteriorarea produsului.

Unitatea poate fi stearsa cu o carpa inmuiata in apa si detergent de vase , dar numai dupa ce ai stors bine materialul textil, astfel incat sa previi accidentele.

Atentie! Este de preferat sa scoti din priza atat monitorul, cat si unitatea in timp ce le cureti.
 

Imprimanta


In general imprimanta are nevoie de o curatare doar la suprafata, insa insista cu alcool medicinal in locurile pe care le atingi frecvent. Spre exemplu, butoanele de la imprimanta sunt cu siguranta foarte murdare, chiar daca nu par. Sterge intreaga suprafata a imprimantei cu un servetel umed dezinfectant.
 

Telefonul fix


In cazul telefonului fix trebuie sa cureti insistent in zona receptorului, in special la microfon. In acelasi timp curata bine si suprafata tastelor, dar si carcasa telefonului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea