Amenajarea casei

#electocasnice #bucatarie #cuptor

Curatarea cuptorului, cea mai nedorita activitate casnica

Gospodinele din tara noastra urasc sa se ocupe de curatarea cuptorului. Astfel, in topul listei activitatilor neplacute din bucatarie se afla eliminarea reziduurilor arse de pe suprafata de gatit, curatarea cuptorului, dezghetarea frigiderului si stergerea vaselor in vederea uscarii.

Cuptorul cu functia de autocuratare este cel mai dorit produs electrocasnic dedicat bucatariei. De asemenea, alte alegeri populare in randul gospodinelor din tara noastra sunt o hota cu putere mare, urmata de o masina de spalat vase extra silentioasa si o plita adaptabila.

Una din trei persoane cu varsta cuprinsa intre 20 si 39 de ani isi doreste un cuptor cu AutoPilot, care incorporeaza o gama larga de programe pentru copt si gatit. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de compania GFK, in numele Bosch Electrocasnice , in Germania, potrivit smartfinancial.ro.

Tehnologia moderna permite acum autocuratarea cuptoarelor astfel incat, printr-o singura apasare de buton se porneste procesul de autocuratare - piroliza, eliminandu-se aceasta activitate din lista treburilor casnice. Astfel, cuptorul se incalzeste pana la 480o C iar resturile din cuptor sunt transformate in cenusa, care poate fi stearsa usor.

Studiul a mai concluzionat ca cerintele clientilor in materie de electrocasnice au devenit mult mai practice decat in anii trecuti. Astfel acum se pune un accent mai mare pe “functionalismul" bucatariei, nu pe designul ei.

Tendinta pietei se reflecta si in electrocasnicele oferite de producatori, care devin din ce in ce mai axate pe functionalitate.

In ceea ce priveste designul este o cursa stransa intre doua materiale preferate de consumatori. Mai mult de jumatate din cei intervievati exprima preferinta pentru suprafete din inox, in timp ce aproximativ 40% sunt in favoarea sticlei clare sau mate.

Aproape 50% din clienti considera ca cea mai populara culoare este albul, in timp ce negru este cea mai atractiva culoare pentru intervalul de varsta de 14 si 19 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea